Hjelpehånda

– Et spill for å trene elever i emosjonell problemløsning

Hjelpehånda er et spill basert på Solfrid Raknes' Psykologisk førstehjelp som hjelper barn og unge med mestring av egne følelser. 

«Hjelpehånda» tilrettelegger for opplæring i livsmestring og folkehelse i ungdomsskolen og videregående. I spillet hjelper man en venn med å mestre en gjenkjennelig situasjon, som for eksempel prestasjonsangst, sosial avvisning, eller å få kritikk.

Konseptet bygger på metoden bak Psykologisk førstehjelp, kanskje bedre kjent som “Hjelpehånda”. Gjennom å spille, lærer elevene grunnprinsippene i den kognitive modellen. Dette gir dem et verktøy de kan bruke i eget liv for å mestre medgang og motgang.

En ny måte å jobbe forebyggende med psykisk helse:

  • Spill gjør det morsomt
  • Ufarlig å hjelpe en venn
  • Trygg måte å snakke om følelser

Last opp brosjyren her
Last opp brosjyren på engelsk her

Får du ikke spillet til å virke?
Sjekk her for mulige løsninger og ofte stilte spørsmål (FAQ)
FAQ

Hjelpehanden Skjermbilde

Hjelpehånda Veileder

Solfrid Raknes

Denne veilederen gir en gjennomgang av Hjelpehånda, et digitalt verktøy der elevene spiller seg til livsmestring! Dette er en helt ny måte å jobbe forebyggende med psykisk helse på. Spillet gjør det morsomt og ufarlig å jobbe med emosjonelt krevende situasjoner, og gir elevene en trygg arena der det blir naturlig å snakke om følelser, tanker og reaksjoner.

Les veileder her

Hjelpehandaveileder
Solfrid Raknes

Solfrid Raknes

Psykolog, forsker og fagutvikler

Solfrid er psykologspesialist og erfaren kognitiv terapeut. Hennes doktorgrad omhandler forebygging av psykiske lidelser gjennom kognitive tiltak til ungdom. Hun er en ettertraktet foredragsholder innen skole- og helsevesen. Siden 2017 har hun arbeidet mye med og flyktninger i Libanon, samtidig som hun har jobbet med kulturtilpasning og nyutvikling av psykologiske tiltak som kan nå ut på tvers av mange skiller. Solfrid holder gjerne kurs, og kan kontaktes her: solraknes@gmail.com. Se også mer info på hjemmesiden hennes, solfridraknes.no

Utgivelser av Solfrid Raknes

Attensi har utviklet “The Attensi Technology Platform” – en ledende teknologiplattform for konfigurering av spillbaserte treningsløsninger i 2D, 3D, VR og AR.

Siden 2012 har Attensi produsert mer enn 350 simuleringer og spillbaserte treningsløsninger for en rekke norske og internasjonale, private og offentlige, selskaper og organisasjoner.  Attensi er et norsk selskap med hovedkontor i Forskningsparken i Oslo og avdelingskontorer i UK og USA. Attensi har i overkant av 100 ansatte fra en rekke ulike fagområder og med bred kompetanse fra spillutvikling og psykologi. I 2015, 2016 og 2017 ble Attensi utnevnt til «Gaselle bedrift» og i 2017 ble Attensi tildelt prisen «Company of the year» av Norway Health Tech.

Relaterte artikler

Tannlegeangst

Tannlegeangst

Hva er egentlig tannlegeangst, og hva gjør det med din mentale helse?
Å leve med usikkerhet

Å leve med usikkerhet

Når barn nå skal tilbake i barnehage og skole, utfordres vårt behov for kontroll. Men for at dugnaden skal virke er...
Tre tips mot hverdagsuro

Tre tips mot hverdagsuro

Du våkner om morgenen og føler deg anspent i nakken. Dagen fortsetter med besøk fra tanker som gjør deg engstelig....
Skolevegring

Skolevegring

Den nye ryggsekken har stått klar siden i vår, matboksen er fylt og poden står og tripper på trappa. Eller kanskje...
Fra uro til ro

Fra uro til ro

Visste du at Tore som sitter så urolig på stolen i klasserommet kanskje gjør det for å klare å følge med på hva du...