Lesetips til ferien? Her er bøker til barna!

Lesetips til ferien? Her er bøker til barna! 

Sommeren er lesetid! Her er tips til bøker for barn fra ca 8 år - alle godt egnet for en oppslukende leseopplevelse, enten barna blir lest for eller leser selv!

Noor og Miniatyren

Julia Kahrs

En ganske alminnelig dag oppdager Noor noe helt ualminnelig i kjelleren. En miniversjon av seg selv! Hvorfor i alle dager har Noor fått en miniatyr?

Men kanskje er det nettopp en miniatyr hun trenger? For i tillegg til plagsomme klassekamerater og enorme mengder lekser, har Noor prestert å melde seg på skolens juleshow – uten å ane hva hun skal framføre. Og da omstendighetene rundt juleshowet blir uventet farlige og mistenkelige, er det godt å ha en lur miniatyr på laget sitt. 

«Sjarmerende vilter … Julia Kahrs er tilbake med en ny fartsfylt og lettslukt barneroman.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet


LES MER HER

Det store slaget

Jack Meggitt-Phillips

Bettina og Ebenezer er tilbake!

Men det er også et visst beist. Det samme beistet som har forsøkt å spise Bettina ikke én, men to ganger, sitter nå trygt bak lås og slå. Men kanskje finnes det en vei ut av fengselet, for beistet ser nemlig ut til å ha blitt snilt. Det lover på tro og ære at nå er det bare gode gjerninger som gjelder – kors på halsen! Det snille beistet kaster opp gaver og prøver å bli bestevenner med sine gamle fiender, Bettina og Ebenezer.

En skulle neste tro at det fæle monsteret er helt borte. Men rumler ikke den skumle magen veldig høyt?

Sagt om første bok i serien:

"Flytt deg Roald Dahl", Terningkast 6 i Dagbladet

Overatt av Line Almhjell

Les mer

Proffdrømmen

Eldrid Johansen og Steffen R.M Sørum

Skal Molly følge proffdrømmen og satse alt?

Molly har hun vunnet det som er å vinne av skatekonkurranser i Norge, og har fått sponsorer i USA. Dit drar hun med hele familien for det som skal bli tidenes sommer.

Det er bare det at sponsorene egentlig ikke bryr seg om skating. Alt de bryr seg om, er å få de beste bildene. Hun fremstår som en nybegynner og driter seg bare ut. Men det er jo drømmen hennes å bli proff, og da MÅ man ha sponsorer!

Skal Molly følge proffdrømmen og satse alt? Eller handler skating egentlig om noe annet?

En skikkelig California-vibe av en bok, med lange strender og skating i soloppgangen. Proffdrømmen følger Molly som leserne ble kjent med i Girlskate og Betongparken.

Skandar og Fantomrytteren

A.F. Steadman

Endelig er bok 2 om enhjørningsrytteren Skandar her!

Skandar Smith har fått drømmen sin oppfylt: bli en enhjørningrytter. Men idet Skandar og vennene begynner på sitt andre skoleår, dukker de topp en ny trussel. Ville enhjørninger – tilsynelatende udødelige – blir på et eller annet vis drept. Samtidig advarer en eldgammel profeti om fare og fryktelige stormer herjer den magiske øya. Kan Skandar klare å finne et svar på hva som skjer før det er for sent?

Skandar og enhjørningstyven ble en internasjonal bestselger allerede før utgivelse, og nå er filmplanene godt i gang – der vi venter i spenning på nyheter forhåpentligvis før jul. Skal vi tro målgruppens tilbakemeldinger så har første bok i serien virkelig glidd rett inn hos Percy Jackson-lesernes hjerter. Og nå er Skandar tilbake!

Oversatt av: Tore Aurstad

Les mer

Jenny Fender

Heidi Marie Vestrheim

Sjarmbombe frå barnebokdebutant Heidi Marie Vestrheim!

Bandet er kaputt, ferien er kaputt, livet er kaputt. Signe er borte, og Jenny Fender er aleine igjen i bygda. Det er nesten så ho blir heilt deprimert.

Dessutan er den nye naboen kjempeirriterande, med rocka sveis og trommesett i kjellaren. Ho spradar rundt med det skeive smilet sitt og gjer Jenny heilt svimmel.

Dette blir verdas VERSTE sommar … eller?

Heidi Marie Vestrheim debuterer som forfattar med ei barnebok full av sjarm og energi. Jenny Fender handlar om alt virvaret ein kan oppleve i overgangen mellom barndom og ungdom. Dette er ei forteljing om vennskap, rock og kjærleik.

«Jenny Fender» er ei glad og god sommarbok med klassiske kvalitetar.»
Bergens Tidende

 

«Eg synes boka er den beste eg har lest (...) håper det kjem fleire bøker om Jenny Fender!»

Sigrid, 11 år

Les mer

Ephyra: Invasjonen

Rut Granli

Mystiske, lysende skapninger inntar skolen til Justyna. Hva vil de henne?

Når mystiske, lysende skapninger begynner å innta skolen, skjer det endelig noe spennende i livet til Justyna.

Hun har ønsket seg at det skal skje noe action, en katastrofe, hva som helst!

Sammen med vennene må hun finne ut av hva disse lysene er.

Men hva vil egentlig disse skapningene? Og hvorfor er det bare Justyna som møter på dem?

Det ser ut som om Justyna får katastrofen hun ønsket seg.

Invasjonen er første bok i Ephyra-trilogien. 

Les mer

Invasjonen

Cash Money

Arne Svingen

Edvin Cash Money Johansen er et av de rikeste barna i landet. Men en dag skjer det noe som forandrer alt. 

Absolutt alt.

Dette er en historie om å ha masse penger. Og plutselig ikke ha det. Men mest av alt er det historien om en av de villeste ideene som noen gang er gjennomført.

«Komisk om ufrivillig klassereise fra vestkant til østkant. … [Svingen skriver] med noen sparsomt utporsjonerte kommentarer som kan innby til sann refleksjon. Og med en liten oppmuntring til sivil ulydighet kan den kanskje også motivere en navlebeskuer eller to til å løfte blikket, heve hodet og bryte ut av den der helvetes positive psykologien littegrann.»

Jonas Bals, Klassekampen

«Den scorer på aktualitet, spenning, rettferdighets­sans og aktivisme. Når sosiale medier også tas i bruk, blir gjen­kjennelsen stor. En tjukk bok på 240 tett­pakkede sider som trekker leserne med «to the bitter end».»

Anne Cathrine Straume, NRK

Les mer

Original (56)