Mieko danser Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2023
48 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205571792

Mieko danser

Vinner av Kulturdepartementets Bildebokpris 2023.
Pris 299,00

Mieko elsker å danse! Særlig når hun får bruke shorts og T-skjorte i stedet for den dustete strømpebuksa og den trange drakta. Aldri før har Mieko spunnet så fort eller hoppet så høyt! Og nå har Sofia med smilet også begynt på dansinga. Smilet som gjør det varmt i magen og ekstra fint å være der.

Men hvorfor blir Mieko plassert på hoppgruppa? Der er det jo bare gutter!

«Teksten er poengtert og gjør et overbevisende forsøk på å utvide jenterollen. (…) I bildene fra dansetreningen viser [Marianne Gretteberg Engedal] et herlig mangfold av barn.»

Guri Fjeldberg, Aftenposten

«Mieko danser er en sprudlende og uttrykksfull bildebok om å elske å danse og bli trygg på seg selv.»

Foreningen !les

«Fra Mieko danser får vi et viktig og fint budskap om å være seg selv. Forfatteren illustrerer godt hvordan barn påvirkes av kjønnsroller og -normer uten at det blir sagt direkte. Miyata-Jancey skriver godt om hvordan identitet skapes i møte med andre mennesker, og hvordan barn lærer og oppfatter subtile normer. Bokas atmosfære gjenspeiler innholdet, illustratør Skinkeape er en mester i barnebokillustrasjon.»

Muna Jibril, Periskop

«Lett på tå om å utvide kjønnsrollene og ikke alltid danse etter andres pipe. »

Karoline Henanger, Klassekampen

««Mieko danser» er en fortelling om identitet og forståelsen av eget kjønn. Den trekker og drar i forutinntatte stereotypier og forteller de minste at ikke alle trenger å passe inn i tradisjonelle rammer. … Men først og fremst er dette en fortelling om å få lov til å være seg selv, godt formulert av debutant Mariko Miyata-Jancey, og følsomt og friskt illustrert av den mer rutinerte Skinkeape (alias Marianne Gretteberg Engedal).»

Anne Cathrine Straume, NRK

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
299,00