Familien Brattbakk Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
256 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205486164

Familien Brattbakk

Vinner av Brageprisen, Kritikerprisen og Bokslukerprisen!
Pris 299,00

Gørja er tilsynelatende et helt vanlig sted, med en skole, butikk og kiosk. Men Gørja har også hemmeligheter som de voksne ikke kan – eller vil – forklare. To ganger har barn forsvunnet fra Gørja, og begge gangene herjet stormen gjennom gatene og skogen, over innsjøen og himmelen. Nå bygger det opp til ny storm, og familien til Sam har nettopp flyttet hit.

Spennende, vill og høyst original historie fra Julia Kahrs.
 

Vinner av Brageprisen, Kritikerprisen og Bokslukerprisen. Nominert til ARKs barnebokpris.

«Kva romanen handlar om? Å høyra til. Gøymde sanningar. Finna ut kven ein er. Kjærleik. Alt det viktige i ei vill og sanseleg innpakning.»
Fra juryens begrunnelse, Brageprisen

«Romanen er fantasirik, men likevel troverdig, oppdagelsene underveis er rystende, men kostelige, og de inngående detaljene er ekle på en svært smakfull måte. Romanen er dypt alvorlig og herlig usentimental.»
Fra juryens begrunnelse, Kritikerprisen

«Vinnerboka skapte i mange klasser så stort engasjement at lesetiden måtte utvides. Vi fikk en umettelig nysgjerrighet og måtte bare lese ett kapittel til. Ingen av karakterene er helt A4. Vi liker karakterene ekstra godt fordi de er litt annerledes, og vi kan ikke alltid forutsi hvordan de kommer til å reagere. Boka har en smart historie og en overraskende slutt.»
Fra juryens begrunnelse, Bokslukerprisen

«Vilt og mystisk fra en av våre mest originale barneromanforfattere.»
Periskop.no

 

«Denne familien er så rar og annerledes at romanen blir komplett uforutsigbar og utrolig morsom å lese. Spennende er det også, siden stormen nærmer seg og det vanligvis forsvinner noen barn med den. Boken er full av absurde situasjoner og lakoniske kommentarer, denne legges ikke igjen på hytta halvlest. Soleklart terningkast 6!»

Kristine Isaksen, VG

«Snålere, eklere, mer mystisk og medrivende bok skal du lete lenge etter! Kahrs er noe for seg selv i den norske barnelitteraturfloraen, og takk og pris for det. Familien Brattbakk er en sterk fortelling om tilhørighet i en omskiftelig, snurrig verden, og trolig årets beste barneroman.»

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt land

«Familien Brattbakk er en usedvanlig barne¬roman om en usedvanlig familie. (...) Jeg løfter tommelen for den viltvoksende spenningshistorien som strekker seg ut av realismen og inn i det fabelaktige.»

Anne Cathrine Straume, NRK

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00
279,00