Reisemedisin Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2018
184 sider
5. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205508644

Reisemedisin

Råd for helse og sykdom under langtidsopphold i utviklingsland

Denne boka handler om hvordan man skal unngå å bli syk i land med sykdommer man ikke får i Norge, og der mye er annerledes enn hjemme.
Pris 429,00

Boken gir grunnleggende kunnskaper om generelle forholdsregler og om hvordan man forebygger og behandler de viktigste tropesykdommene.

Alle som skal reise til Asia, Afrika eller Latin-Amerika, vil ha utbytte av å lese boka. Den vil være nyttig for alle som skal ut på et langtidsopphold, uansett reisemål og uansett lengde på og formål med oppholdet. De fleste av rådene gjelder også for vanlige feriereisende.

Mange forbinder reisemedisin bare med vaksiner, men forfatter Ivar Helle pleide å si: «Reisevaksiner hjelper mot sykdommer man ikke får.» Den aller største risikoen er knyttet til trafikkulykker og drukning. En hivinfeksjon er lett å unngå, og man må lære seg gode rutiner for å forebygge sykdommer som smitter via mat, vann og insekter. Det er også viktig å bevare den psykiske helsen.

For personer som er ute på langtidsoppdrag, er det faktisk på fritiden de fleste uhellene skjer. Vi har derfor tatt med kapitler om dykking, høydesyke og farlige dyr.

Boka er ment å kunne leses fra perm til perm på én dag for å forberede reisen. 

"I stedet for en jungel av råd og retningslinjer som du finner ved et kjapt søk på Google, så ville jeg personlig heller stolt på erfarne infeksjonsmedisinere som Hasle og Helle. For husk: dersom du reiser på lengre utenlandsopphold uten å være tilstrekkelig forberedt, så kan gode råd fort bli dyre. I alle fall en del dyrere enn denne boka" - Tidsskriftet Den norske legeforening.

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
345,00