Psykologisk førstehjelp ungdom Høyoppløst bilde
Illustratør:
Utgivelsesår: 2010
64 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205400030

Psykologisk førstehjelp ungdom

Ungdom

En verktøyspakke som kan hjelpe ungdom med å takle vanskelige tanker og situasjoner.
Pris 559,00

I førstehjelpsskrinet vil du finne verktøy man kan bruke når tankene er vanskelige og følelsene sterke: En flott illustrert bok med tekster rettet mot ungdom, enkle oppgaver og arbeidsark som man kan laste ned flere av på internett, samt to nyttige og fine figurer som inspirerer til lek og kreativitet.

All ungdom opplever vanskelige følelser og utfordrende situasjoner. Å lære seg å takle følelsestrøbbel og vanskelige situasjoner på gode måter, vil kunne bidra til at de opplever mer glede, mestring og trygghet, og at de derfor kan styre unna mange vansker.

Å vite hva man føler - og hvor sterkt - er utgangspunktet for god følelseshåndtering. Hensikten med dette førstehjelpsskrinet er å hjelpe ungdom til å identifisere, sortere og sette ord på tanker og følelser. Bruk av denne selvhjelpspakken vil kunne gjøre ungdom og deres foreldre bedre rustet til å takle vanskelige følelser og utfordrende situasjoner, og virke forebyggende i forhold til utvikling av psykiske lidelser.

Forfatteren Solfrid Raknes er psykologspesialist. Hun har utviklet Psykologisk førstehjelp i tråd med hovedprinsippene i kognitiv terapi, og i samarbeid med en bred og faglig sterk referansegruppe. En testversjon av dette skrinet har fått svært gode tilbakemeldinger fra psykologer og annet helsepersonell, lærere, foreldre og ungdom.

Psykologisk førstehjelp kan både brukes som et selvhjelpsopplegg, i samarbeid med foreldre, i en klasseromssituasjon, i samtalegrupper, på helsestasjonen eller andre lignende fora.

" Jeg har fått et problem med at bøkene og tankegangen har blitt så populær at jeg har behov for flere bøker. Responsen er utrolig god fra mange hold" Sitat fra en Helsesøster

Ekstra sett med figurer og blokker med hjelpehender kan bestilles ved å sende en e-post til vårt kundesenter. Last ned Hjelpehånda gratis her.

Det finnes et tilsvarende verktøyskrin for barn. Klikk her for mer informasjon.

Les Dagbladets artikkel om Psykologisk førstehjelp.

Det er utviklet tre filmer som illusterer Psykologisk førstehjelp i bruk. Disse kan sees på YouTube:

Like or not

Å prøve og feile

Frykt & røde og grønne tanker

Inngår i serien: Psykologisk førstehjelp