Revidert I Traad Med Fagfornyelsen

Revidert i tråd med fagfornyelsen

I ny utgave er det lagt større vekt på utforskende tilnærming, kritisk tenkning, kreativitet og tekster som aktualiserer de tverrfaglige temaene.

Tverrfaglige Temaer

Tverrfaglige temaer

I Salto møter elevene tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell barnelitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver.

Dybdelaering Og Progresjon

Dybdelæring og progresjon

I Salto får elevene samarbeide, utforske og gå i dybden av samme tema ut fra ulike innfallsvinkler. En tydelig progresjon sikrer dybdelæring.

Trykte og digitale læremidler

Ønsker du å vurdere Salto?

Hos Gyldendal er det enkelt å vurdere læremidler. På våre nettsider finner du digitale vurderingseksemplarer av svært mange av våre bøker. Klikk deg fram til ditt trinn og bla i boka – helt gratis og uten innlogging. 

Bla i bøkene

Du kan også aktivere gratis prøvelisens på de digitale læremidlene Smart Bok og Salto Fagrom i Skolestudio. Logg inn på skolestudio.no med din Feide-bruker og velg produktene du ønsker å prøve. 

Gå til Skolestudio

Vi tilbyr å sende ett vurderingseksemplar av utvalgte bøker til skoler som ønsker å vurdere våre læremidler. For barnetrinnet tilbyr vi Lærerens bok på 1. 3. og 5. trinn og på ungdomstrinnet elevbok for 9. og 10. trinn. Målformen på våre vurderingseksemplarer er bokmål. Fysiske vurderingseksemplarer er et tilbud til fagansvarlige ved undervisningsstedet for vurdering av boka, og er ikke til personlige eie. 

Læreverk Mockup Salto (1)

Digitale kurs og webinarer

Gyldendal Fagtid er vår videokanal, der du finner det du trenger for å vurdere nye læremidler. Forfattere og redaktører viser og demonstrerer det nye innholdet. Det er også opptak fra webinarer og innhold som kan benyttes i fellestiden til skolen. 

Gå til Gyldendal Fagtid

 

Kurskalender

Bli bedre kjent med Salto

Salto og fagfornyelsen

Mer leselyst og skriveglede

Kritisk tenkning, barnelitteratur og utforskende tilnærming til faget har fått enda større plass i den nye utgaven av Salto. Her forteller en av forfatterne hvordan fagfornyelsen har gjort læreverket enda mer relevant for norskundervisningen.

Les mer

Læreverk Mockup Salto (1)

Salto Smart Vurdering

Enklere vurdering, bedre oppfølging

Frigjør tid og få bedre oversikt med digitale norskprøver. Etter gjennomførte prøver får læreren umiddelbart oversikt over klassens og elevens resultater, i tillegg til detaljerte forslag til oppfølging av hver enkelt elev.

Les mer

Gyldendal Teigar Barn DSC 1566 Lowres

Salto i Skolestudio

Et digitalt læringsmiljø

Salto er en del av Skolestudio, Gyldendals digitale læringsmiljø for Kunnskapsløftet 2020. Læringsmiljøet har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår.

Les mer

Salto I Skolestudio

Forfattere

Soufia Aslam

Soufia Aslam

Soufia Aslam er allmennlærer med mange års undervisningserfaring i grunnskolen. Hun har bred kompetanse innen vurdering for læring, både fra egen praksis og som kursholder. 

Kari Kolbjørnsen Bjerke

Kari Kolbjørnsen Bjerke

Kari Kolbjørnsen Bjerke er utdannet allmennlærer, og er spesialpedagog med master i Læring og tilpasset opplæring og Utdanningsledelse. Kari jobber nå som enhetsleder for Grunnskoleavdelingen i Bærum kommune.

Ane Bjøndal

Ane Bjøndal

Ane Bjøndal er lektor med mastergrad i Lesing og skriving. Hun har over 20 års undervisningserfaring fra barneskolen, både som lese- og skriveveileder og som kontaktlærer.

Gaute Brovold

Gaute Brovold

Gaute Brovold er adjunkt med videreutdanning i norsk og pedagogikk. Han har undervist på mellomtrinnet i over 10 år og jobber i dag som skoleleder på Grønli skole. 

Marit Aars Eide

Marit Aars Eide

Marit Aars Eide er allmennlærer med undervisningserfaring fra 1.–10. trinn. Hun har videreutdanning i Lesing 1+2, og master i Lesing og skriving i skolen. Marit er ressurslærer i lese- og skriveopplæringen.

Lisbeth Elvebakk

Lisbeth Elvebakk

Lisbeth Elvebakk underviser i norsk ved HiOA, grunnskolelærerutdanningen. Lisbeth har hovedfag i nordisk språk og litteratur, og har også jobbet i videregående skole i 11 år.

Siw Monica Fjeld

Siw Monica Fjeld

Siw Monica Fjeld har jobbet som allmennlærer siden 2001. Hun har undervisningserfaring fra 1.–7. trinn, med hovedvekt på lese- og skriveopplæring. Siw Monica er også barnebokforfatter.

Astrid Granly

Astrid Granly

Astrid Granly er utdannet allmennlærer, og har master i nordisk språk. Hun har lang og variert undervisningserfaring, og er i dag doktorgradsstipendiat ved HiH.

Pål Lundberg

Pål Lundberg

Pål Lundberg har lang erfaring som norsklærer på ungdoms-trinnet. Han underviser i norsk på grunnskolelærerutdanninga og videreutdanningskurs ved HiOA, og holder kurs og foredrag om skriving som grunnleggende ferdighet og nynorskdidaktikk.

Mette Oftedal Pedersen

Mette Oftedal Pedersen

Mette Oftedal Pedersen er allmennlærer med over 25 års erfaring fra 1.-7.trinn, og er i dag lese- og skriveveileder og kontaktlærer på 5.–7. trinn. Mette har en master i Lesing og skriving i skolen og mellomfag i drama- og teaterkommunikasjon.

Linn T. Sunne

Linn T. Sunne

Feirer 20-årsjubileum som forfatter i 2020.

Linn T. Sunne (f. 1971) er en populær og prisvinnende barne- og ungdomsbokforfatter. Hun er allmennlærer og bibliotekar, og arbeider i dag som rådgiver ved Innlandet fylkesbibliotek. Hun debuterte som forfatter i 2000 og skriver bøker på nynorsk og bokmål. Hun har skrevet bildebøker, lettleste grøssere, barnekrim, ungdomsromaner, en serie biografier om kvinnelige herskere, og har vært medforfatter av norskverkene Agora og Salto. 

I 2007 vant hun Brageprisen i klassen for Barne- og ungdomsbøker for «Happy». I 2012 mottok hun Brageprisen på nytt, for ungdomsboka «Lille Ekorn». Samme år ble hun tildelt Skolebibliotekarforeningens litteraturpris. Linn T. Sunne er bosatt på Dokka der hun også er varaordfører. 

 

Utgivelser på Gyldendal Norsk Forlag

Enkekeiserinnen Cixi (2020)

Kleopatra (2019)

Bursdagsønsket (2019)
Katarina den store (2018)
Margrete 1. (2017)
Elizabeth 1. (2016)
Lett lykkelig (2016)
Medforfatter på norskverket Agora for 6. og 7. klassetrinn
Lille ekorn (2012)
Tyven på fjellet. Sommervik 4 (2012)
Kjelleren (2011)
Hundre raketter og ett skudd. Sommervik 3 (2011)
Pistolen (2010)
Venner og uvenner. Sommervik 2 (2010)
Mystiske gjester. Sommervik 1 (2009)
Størst (2006)
Min venn himmelen (2005)

Ingvill Krogstad Svanes

Ingvill Krogstad Svanes

Ingvill Krogstad Svanes er allmennlærer med doktorgrad i norskdidaktikk. Hun er tidligere lærer på barnetrinnet og er nå ansatt på OsloMet der hun underviser lærerstudenter i grunnleggende lese- og skriveopplæring.

Marianne Teigen

Marianne Teigen

Marianne Teigen er lektor med mastergrad i norskdidaktikk og idrett. Hun har i flere år vært ansatt som høyskolelektor i norsk og idrett ved lærerutdanningen på USN. Nå arbeider hun som lærer på Stenseth skole i Nedre-Eiker. 

Anne Kristine Øgreid

Anne Kristine Øgreid

Anne Kristine Øgreid underviser i norsk og norskdidaktikk ved OsloMet, grunnskolelærerutdanningen. Øgreid har lang erfaring både som lærer og kursholder i grunnskolen. Hun er også lærebokforfatter og har gitt ut flere læreverk om lesing og skriving for elever på barne- og ungdomstrinnet og norskverk for videregående skole.