Jeg lever et liv som ligner deres Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2018
176 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205515574

Jeg lever et liv som ligner deres

En levnetsbeskrivelse

Vinner av Kritikerprisen 2018. Nominert til Nordisk råds litteraturpris 2018.
Pris 379,00

Jeg har en medfødt muskelsykdom. Jeg er rullestolbruker. Jeg har høy utdannelse. Jeg er i jobb. Jeg er familiefar. Jeg er tilsynelatende vellykket. Hva skulle til for å komme hit?

Jeg lever et liv som ligner deres handler om å leve i en sårbar kropp. Det er en fortelling om arbeid, om drømmer og om en lengsel etter det allmenne. Det er en bok om det vanlige og det uvanlige livet.
 

Inn i det ukjente; vi vet ikke hvor vi er på vei.
Vi seiler i en båt som lekker, vi vet at vi er døende dyr.
Vi drømmer om Bysants, vi øser det vi makter, vi seiler sammen.
Vi er argonauter, kosmonauter, eventyrere, utforskere. Vi er på reise.

Anmelderne mener:
  

terningkast6_logo

«Ikke bare er det for Grues del på mange måter et liv mot alle odds. Men han beskriver det også så vakkert og klokt at det får en til å tenke på sakprosaens store stilister, som amerikanske Joan Didion (…) Et litterært mesterverk som anbefales på det sterkeste!»
Marius Wulfsberg, Dagbladet

terningkast6_logo

«Et mesterverk om eget liv.»
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

terningkast6_logo

«Så sympatisk, så vellykket, så litterært lett og treffsikker.»
Vidar Kvalshaug, Bok365 

«Jan Grues levnetsskildring går utenpå det meste av norsk selvbiografisk sakprosa. (…) Boken vil med stor sannsynlighet bli stående som en merkestein for at en ny modenhet er i ferd med å nå den selvbiografisk baserte litteraturen også i norsk sakprosa.»
Ane Farsethås, Morgenbladet

«Det som både fascinerer, griper meg og får meg til å tenke, er den usedvanlig vellykkede kombinasjonen av det dypt personlige og det allmennmenneskelige. Dette handler ikke bare om forfatteren selv, men hva det vil si å være menneske.  Hadde noen spurt meg om mine favoritter i den norske sakprosafloraen i dag, hadde denne boka vært blant de fremste.»
Kjetil Røed, Vårt Land

«Jan Grue blander sakprosa og skjønnlitterære elementer, og resultatet er en vital, reflektert og klok undersøkelse av hva det betyr å være et annerledes menneske i verden, prisgitt en kropp som ikke fungerer som normale kropper. (…) Grue byr på originale iakttakelser og et høyt refleksjonsnivå.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«Det er ei utforsking av identitet, av føresetnader, avgrensingar og overskridingar der Grue opnar ein vid horisont i eit språk som er gjennomarbeidd og ledig. Det blir til stor og relevant litteratur.»
Ingvild Bræin, Dag og Tid

«Virkelighetslitteratur er nærmest blitt synonymt med å henge ut slekt, venner og bekjente. Slik er det ikke i denne formfullendte selvbiografien som øyeblikkelig har inntatt en plass høyt opp i den norske selvbiografiens kanon. Alle som har lest noe av forfatteren fra før, vet hva han kan, men med denne teksten skaper han forventninger om nær sagt hva som helst, forbilledlig og overskridende.»
Espen Søbye, Morgenbladet (Årets beste bøker)

«Godt språk, stor kunnskap og mye refleksjon. Dette er Grues historie, men det er også en historie om det å være menneske. (…) En sterk og viktig bok!»
Mali Borkhus Nordang, Romerikes Blad

 

 

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris