Hva visste hjemmefronten? Ny utgave Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
432 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205557123

Hva visste hjemmefronten? Ny utgave

Få bøker har skapt mer debatt enn Hva visste hjemmefronten?. Dette er en ny og revidert utgave av den boken som for alvor har endret vår forståelse av det norske holocaust.
Pris 449,00

Berlin, 1941. Høyt oppe i naziregimet er juristen Helmuth James von Moltke del av en tysk gruppe som aktivt motarbeider Hitler. Da han får informasjon om hvilken skjebne som venter jødene, setter han i gang et livsfarlig dobbeltspill.

Samtidig, i Norge, har den norske motstandsbevegelsen klart å bygge opp en slagkraftig organisasjon. Men hva får hjemmefronten egentlig vite om de kommende jødedeportasjonene fra Norge?

773 norske jøder ble sendt til de tyske dødsleirene. Den etablerte fortellingen har i alle år vært at aksjonen kom som lyn fra klar himmel, og at hjemmefronten gjorde alt som sto i dens makt for å redde jødene.

I Hva visste hjemmefronten? blir denne fortellingen for første gang kritisk undersøkt. Marte Michelet legger fram funn og dokumenter som avdekker en helt annen historie. Hun avslører unnvikelsene i den norske motstandsbevegelsen både før, under og etter aksjonen mot jødene.

Hva visste hjemmefronten? er en rystende bok som kaster nytt lys over en sentral del av norsk krigshistorie

Da Hva visste hjemmefronten? kom ut i 2018, skapte den umiddelbart debatt. Boken ble omtalt som «årets viktigste bok» i Dagbladet og vant Bokhandelens sakprosapris. Etter flere års debatt besluttet forlag og forfatter å gi ut en ny og revidert utgave av Hva visste hjemmefronten?.

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
299,00