Håndplukk Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2020
304 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205545274

Håndplukk

Ta med deg denne boken på søndagstur, og lær om spiselige planter du finner i veikanten, i skogen, på fjellet og ved kysten.
Pris 249,00

Nordmenn liker å gå på tur, og vi har lang tradisjon for matauk. Håndplukk er en bok som oppfordrer deg til å spise, se og nyte naturen rundt deg. Veldig mange av vekstene vi vandrer forbi, kan spises og nytes – og samtidig er de nyttige. Lær om de spiselige vekstene rundt deg og nyt dem.

En del av kunnskapen om hva vi kan spise i naturen, er i ferd med å gå i glemmeboken, men Håndplukk gir oss anledning til å hente oss inn.

Forfatteren Kristin Helene Randulff Nielsen har de siste årene plukket ville vekster for flere kjente Oslo-restauranter (Maaemo og Smalhans) Med seg på laget har Kristin den kreative og selvlærte kokken Magnus Slagsvold Støre som blant annet står bak pop-up-restauranten Svinepels. Magnus lager fantastiske retter av det Kristin finner. Det meste kokes og spises ute, på fjellet, ved sjøen og i skogen eller rundt bygården der Kristin bor, like ved St. Hanshaugen. Kristin og Magnus har begge den samme filosofien og respekten for naturen. Ved å ta bedre vare på den – og spise den – blir vi i større grad en del av den.

Siren Lauvdal har tatt bildene til boken.