Den siste vikingkongen 4 (e-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2020
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205540125

Den siste vikingkongen 4 (e-bok)

Fredens fiende

Dramatisk romanfortelling om Harald Hardrådes kamp for å vinne kongemakten i Norge.
Pris 279,00

I Fredens fiende, den fjerde romanen i serien «Den siste vikingkongen», møter vi Harald som høvding for den legendariske Væringgarden i Bysants. Da en ny keiser bestiger tronen, står Harald utsatt til og må flykte. Han setter kurs for Kiev, hovedstaden i det mektige Gardarike, dit han har sendt store rikdommer. Der gifter han seg med fyrstedatteren Jelisaveta, som han tar med på en dramatisk ferd mot Norge. Under hjemferden tenker Harald på dette ene: Hvordan vinne sin rettmessige kongemakt i Norge? Landet har allerede tatt den unge og viltre Olavsønnen Magnus som konge, og over ham våker den mektige trønderhøvdingen, Einar Tambarskjelve, som ikke ser med blide øyne på Haralds hjemkomst. Harald flykter fra én blodig maktkamp mot en ny. Men han har ikke noe valg. Det er tid for å oppfylle et løfte han ga broren, Hellig Olav på Stiklestad.

Anmelderne mener:

terningkast 5 rød

«Fredens fiende er spennende og velfortalt, med karaktertegninger av høy klasse.»
Atle Nielsen, Bok 365

terningkast 5 rød

«... det [er] som historieforteller at Jan Ove Ekeberg gjør seg gjeldende også denne gangen. Også i denne boka baserer han framstillingen på sin glede ved å fortelle en god historie. Og han legger igjen opp til den fine balansen mellom historisk stoff og det oppdiktede.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

terningkast 5 rød

«Jan Ove Ekeberg sitter med omfattende historisk kunnskap som gir ham mulighet til å bygge en fascinerende roman. Når han dessuten med sikker hånd har gitt beretningen en troverdig språklig form og lagt inn mellommenneskelige intriger i tillegg til politisk maktkamp av historisk format, blir Fredens fiende en leseverdig roman.» 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
399,00