Skriften i vannet Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2023
480 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205588073

Skriften i vannet

En actionfylt og fengende kriminalroman.
Pris 399,00

Nominert til årets krim og årets bok i Sverige.

Midtsommeraften. Solen skinner i skjærgården, og forretningsmannen Olof Helander har utenlandske gjester. Bordet på bryggen er dekket med det fineste serviset, snapsen går unna, og stemningen er på topp. Idyllen er total idet en åpen båt glir inn mot bryggen. To maskerte menn reiser seg, og et halvt minutt senere er den pittoreske scenen byttet ut med et blodbad.

Den suksessfulle forfatteren Julia Malmros har fått et attraktivt tilbud om å skrive en bok: den neste delen i den fremgangsrike Millennium-serien. Hun får hjelp med research av den mystiske hackeren Kim Ribbing. De er et umake par, men blir raskt tiltrukket av hverandre.

Men manuset svarer ikke til forlagets forventinger. Dypt skuffet velger Julia å fortelle historien i et intervju på direktesendt tv. Svenske og utenlandske journalister begynner å jakte på henne, og til slutt flykter hun til sommerhuset i Stockholms skjærgård for å finne ro. Der blir hun vitne til angrepet på Olof Helander og hans familie. Hennes tidligere liv som politietterforsker trekker henne inn i en vev av hendelser sammen med Kim Ribbing. Sporene tar dem fra Stockholms skjærgård til Shanghai, videre til kubanske strender og til norske oljerigger i stormende uvær.

Skriften i vannet er første bok i serien Blodstormen.

Inngår i serien: Blodstormen

«Jeg gleder meg til fortsettelsen. Dette var tøffe greier.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«...solid resultat.»

Sindre Hovdenakk, VG

«...etterforskerparet Julia og Kim er lovende, og det blir spennende å følge dem videre.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

«Selv om John Ajvide Lindqvist skal ha innrømmet at det var en stor fordel å skrive seg rett inn i et ferdig komponert univers – så står denne romanen helt støtt på egne bein.»

Turid Larsen, Dagsavisen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
399,00
199,00
199,00