Vinternoveller Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2014
136 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205461307

Vinternoveller

Ny novellesamling fra Sultpris-vinner og P.O.Enquist-pris-vinner Ingvild H. Rishøi
Pris 299,00
Utsolgt

Tildelt Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen.

Ingvild H. Rishøis bøker kan ikke unngå å berøre leseren, og mer enn noen annen klarer hun å fremstille hvor skjørt og sårbart mennesket kan være, hvor uberegnelig hverdagen er. Novellene hennes er både bevegende og litterært kresne, og dypt innsiktsfulle i sitt blikk på menneskene.

I Vinternoveller handler det om å være på rømmen med Valdresekspressen, om karaoke, kjøpesentre og snø, og om hvor vanskelig det kan være å få kjøpt seg en pute. Men først og fremst er Vinternoveller tre historier om kjærlighet. Om mennesker som vil godt, som gjør sitt beste, men som ikke alltid får det til.

terningkast6

Vi er bare kommet til januar, men sann mine ord, når 2014 en gang skal summeres opp, vil «Vinternoveller» trone på toppen over de beste norske skjønnlitterære utgivelsene. [...] Noe av det fineste ved disse novellene - i tillegg til vakkert språk, strålende persontegninger, nydelig komposisjon - er at Ingvild H. Rishøi lykkes så godt med å dikte frem hverdagsmenneskets livsdramaer, uten bruk av ytre støy og svart-hvite geberder."
Fartein Horgar, Adresseavisen

Ikon
Last ned spørsmål til lesesirkel:
Vinternoveller av Rishøi(pdf, 302,55 kB) 

Anmelderne mener:

"Rishøis noveller har alltid vært lette å anbefale, men med Vinternoveller viser hun en interessant utvikling mot å bli en mer voksen forfatter av internasjonal klasse."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Et samlet kritikerkorps har sagt det før. Jeg gjentar det. Ingvild Rishøi er en helt suveren novellist."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Ingvild H. Rishøi skriver noveller i absolutt toppklasse."
Ellen Engelstad, Klassekampen

"Tre noveller som alene avgir nok varme til å holde vinteren igjennom. Les."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Og intet øye forblir tørt her heller."
Knut Hoem, NRK

"For er det noe som i særlig grad kjennetegner dette forfatterskapet, må det være solidariteten og empatien Rishøi har med personene sine. De vil så gjerne det gode, snublefotingene hennes. Og vi som leser, vil så gjerne det gode for dem. Men det er ikke lett å være menneske. Det formidler disse bøkene med en helt spesiell varme og litterær følsomhet."
Anne Merete K. Prinos, Aftenposten

"Med denne samlingen fortsetter Rishøi å briljere. Følsomheten hennes for menneskelig maktesløshet og fortvilelse er imponerende. Hun konverterer tung materie til elegant novellekunst. Hun skriver tett og svært fengslende, og bretter ut et stort register av innsikt om mennesket."
Eskil Skjeldal, Vårt Land

"Ingvild H. Rishøis noveller blir bare bedre. Skakkjørte hverdagsliv er formidlet med stor empati."
Anne Schäffer, Bergens Tidende 

"Til å være vinternoveller, er det blitt ei uvanlig varm bok - båret av en menneskelig varme og forståelse som ikke kan unngå å gjøre inntrykk når det blir framstilt på en så suveren måte som her. Dette er novellekunst i internasjonal toppklasse."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Med denne boken befester Rishøi sin posisjon som en av våre fremste novellister. De tre fortellingene i denne boken blir sittende i deg - lenge."
Ingvild Kjøde, Kvinner og Klær

"Rishøis tekster dyrker det vanlige, løfter fram det fine og det triste, og viser oss at man ikke trenger storslåtte kulisser for å fortelle noe essensielt. Resultatet er intet annet enn uvanlig god litteratur."
Anders Sondrup, Universitas

terningkast6

"Jeg tror vi bare har sett begynnelsen på et stort forfatterskap. Novellene hennes er studier i trøblete sinn, i grenseløs lojalitet og i skakke hjerter."
Anne Schäffer, Tara

terningkast5

"Vinternoveller er en bok som henger i lenge."
Anette Os, Fædrelandsvennen

"Rishøi har de siste årene løftet novellesjangeren fram i det norske rampelyset, og hun skriver udiskutabelt godt. Både skildringene fra barn og voksnes synspunkt virker nære og troverdige, dialogene og situasjonene er realistiske. Det er tydelig at Rishøi er på hjemmebane i novelleform. Hvert ord virker nøye utvalgt og bidrar til at du flyter lett gjennom samlingen."
Hanna Malene Lindberg, Dusken

terningkast5

"Rishøi fanger menneskeskjebnene med en ærlig, nøktern tilnærming. De blir nærværende i all sin sårbarhet, og med et enkelt, nakent språk puster vi inn deres angst."
Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa 

"I en mindre begavet forfatters hender kunne dette fort ha blitt til sentimentale tåreperser, men med enkle (og akk så vanskelige) grep får Rishøi sagt noe vesentlig om solidaritet, omsorg, ansvar og fellesskap. Forfatterens stilsikre og nøkterne behandling av stoffet kaller på leserens medfølelse og gjør «Vinternoveller» til stor kunst."
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

terningkast6

"Etter endt lesning får man ikke bare lyst til å anbefale «Vinternoveller», man får lyst til å hylle den."
Anders Lunde, Telemarksavisa

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00