Hver morgen kryper jeg opp fra havet Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2014
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205472549

Hver morgen kryper jeg opp fra havet

Verden sett, og verden tenkt på.
Pris 129,00
Utsolgt

Sølvkreet i dusjen når du kommer hjem sent på natten. Mikroorganismene som bor i hånden din. Melkeveien. Hos Frøydis Sollid Simonsen brytes poetens blikk mot den naturvitenskapelige optikken. Det lille og det store, urhavet og stemmen til den du tenker på, stemmen du helst vil høre, alt det som livet består av kjedes sammen til én stor, evig bevegelse - en utvikling som begynte den gang verden var ny og taus.

Boken er solgt til Danmark.

 

«Jeg veit allerede på første side at det ikke vil gå lang tid før jeg må streke under noe i denne boka, det er alltid et godt tegn ... Den håndfaste naturvitenskapen står i kontrast til de diffuse og uhåndterlige følelsene, og det er en dynamikk som fungerer godt. Simonsen skriver med en vitalitet og et overskudd som er smittende, ofte er det morsomt.»
Silje Bekeng, Klassekampen

«Innimellom dukker det opp bøker som får meg til å stoppe opp, lese en setning en gang til, kanskje et helt avsnitt, og som gir meg følelsen av at jeg har verdens beste jobb ... Frøydis Sollid Simonsens debut er en sånn type bok ... jeg gleder meg allerede til neste bok fra Simonsen, for den må komme, og forhåpentligvis lyse opp bokhøsten min like sterkt som denne.»
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

«Herregud, kor fint det er å lese ein prosa som er konsentrert, språkbevisst og på same tid både fysisk og leiken.»
Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«Frøydis Sollid Simonsens første bok er en sterk studie i hjertesorg og biologi.»
Thea Urdal, Dagsavisen

«Når årets beste debutant skal kåres, bør Frøydis Sollid Simonsen være langt framme med Hver morgen kryper jeg opp fra havet
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«... boka blir full av eselører, ved sider og poenger som må leses igjen.»
Astrid Karstensen, Universitas

«En nydelig liten bok om et ungt menneske, og om alle de overveielser man gjør over livet når man har sittet en time for lenge og søkt opp ting på Wikipedia. En fin, sår og utforskende debutroman - som også blir en liten del av det store universet.»
Tora Døskeland, bokmerker.org

 

Inngår i serien: Gyldendal pocket