Terrorens rike Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2018
336 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205512030

Terrorens rike

Rystende om vår tids største trussel.
Pris 229,00

Carl Schiøtz Wibye, Norges ambassadør til Saudi-Arabia fra 2009 til 2014, frykter for fremtiden. I Terrorens rike beskriver han hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken har radikalisert islam. Wahhabismen er Saudi-Arabias statsreligion, en ekstremt nidkjær versjon av islam klekket ut på 1700-tallet av Muhammed ibn Abdul Wahhab. Siden den gang har en allianse mellom Al Saud-familien og wahhabienes presteskap holdt landets befolkning i et jerngrep.
  
I 1932 forente herskeren Abdulaziz Al Saud sine områder til et kongerike han ga navnet Saudi-Arabia, oppkalt etter ham selv. Få år senere sprutet oljen i været. Den dramatisk økte oljeprisen på 1970-tallet åpnet for en global utbredelse av wahhabismen, i en propagandakampanje av historiske dimensjoner. Resultatet ser vi i etableringen av bevegelser som Taliban, al-Qaida og IS.
  
I dag regnes Saudi-Arabia som arnestedet for mye av radikaliseringen vi ser i islam, en utvikling som angår også oss i Norge. Wibye går til kjernen av problemet og gir leseren solid bakgrunn for å forstå en av vår tids store konflikter.

«Han tør å si fra der andre tier, og i boka får den oljerike statens herskere sitt pass påskrevet – med et språk som er langt fra diplomatisk.»
Jan Erik Smilden, Dagbladet
  
«Ei overmåte aktuell og verdfull bok.»
Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, Dag og Tid
  
«Det underlige med denne boken er at akademia ikke har skrevet den for lengst.»
Roar Hagen, VG

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00