Den siste viking Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2005
276 sider
14. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205339729

Den siste viking

«Den siste viking» ble første gang utgitt i 1921.
Pris 299,00
Utsolgt

Romanen gir en mangfoldig skildring av et kystmiljø, der folket er avhengig av lofotfisket for å livberge seg. Kristaver Myran er en av de sentrale skikkelsene blant fiskerne. Han går til anskaffelse av båten «Kobben», til tross for at fartøyet har kantret flere ganger. På båten mønstrer et fattig, men livfullt mannskap, blant andre Jakob han Pinade med litlfoten. Fortellingen beskriver mismot over dårlig fiske og fattigdom, men også glede over storfangst og pustepauser i hverdagen. En frodig folkelivsskildring som bygger på blant annet det historiske slaget i Trollfjorden i 1890.

Johan Bojers (1872–1959) forfatterskap er omfattende og allsidig. Til sammen skrev han over førti romaner, noveller, artikler og skuespill, to erindringsbøker og flere eventyrsamlinger. Bojer er en av de norske forfatterne fra sin tid som ble mest lest i utlandet, og hans bøker ble utgitt i store opplag i hele Europa og i Amerika. Han bodde i Frankrike i mange år, men også i USA, Italia og Danmark.

Denne utgaven er illustrert av Kaare Espolin Johnson, født 12. mars 1907 i Surnadal og døde 16. august 1994. Han vokste opp i Vadsø og Bodø, og fikk sin utdanning på Statens Kunst- og Håndverkskole i Oslo. Han er en av våre mest kjære malere og grafikere, særlig kjent for sine motiver fra Nord-Norge. Blant bøkene han illustrerte, var Den siste viking og Sigbjørn Hølmebakks Fimbulvinter.