Ekko. Et essay om algoritmer og begjær Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2021
208 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205536753

Ekko. Et essay om algoritmer og begjær

Vinner av Brageprisen for beste sakprosabok 2021.
Pris 379,00

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. 

På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Og Ekkos store kjærlighet var Narcissus, han som druknet i sitt eget speilbilde. 

I dette essayet fletter Lena Lindgren politikk, mytologi, psykologi og vitenskap sammen med scener fra Silicon Valley. Ekko er en samtidsdiagnose og en høyttenkning rundt noen av de mest avgjørende spørsmålene i vår tid. 

 

«Anbefales på det sterkeste!»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«... dette er strålende tenkt og førsteklasses essayistikk.»

Kjetil Røed, Vårt Land

«Lena Lindgren har skrevet et formidabelt essay om teknologigigantenes enorme makt. […] [E]t begavet og ydmykt forsøk på å forstå den verden vi deler. Faktisk er essayet hennes nok det mest bevisstgjørende jeg har lest på et skandinavisk språk om teknologiverdenens enorme makt.»

Christian Johannes Idskov, Morgenbladet

«Lena Lindgrens essay om teknologi er bevisstgjørende og samfunnsviktig.»

Kaja Schjerven Mollerin, Klassekampen

«Lena Lindgrens debutbok er et spennende og tankevekkende essay om algoritmer og Big Techs innvirkning på mennesket, sett gjennom Ovids fortelling om Ekko og Narcissus.»

Kristin Hartvedt, Bok 365

«Kjedelig blir det aldri. Til slutt sitter jeg derfor igjen med følelsen av å ha vært på en aldri så liten intellektuell fest.»

Per Kristian Bjørkeng, Aftenposten

«Ekko med undertitlen Et essay om algoritmer og begær er en fænomenal udgivelse som forlaget Straarup og co fortjener ros for at have oversat til godt, balanceret dansk. Lindgren skriver preæcist og tænker klart. Hendes essay om Ekkos epoke med afsæt i «gudernes dal» står som en af de senere års klogeste bøger om det globale techstyre.»

Asker Hedegaard Boye, Weekendavisen

«Lena Lindgren har skrevet et essay i ordets bedste betydning. Hun kombinerer det saglige og det personlige i et velskrevet polemisk skriftom et aktuelt emne.»

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

«Lena Lindgren, kommentator ved den norske avis Morgenbladet, har skrevet en formidabel samtidsdiagnostisk analyse af opmærksomhedsøkonomiens og medieteknologiens skræmmende og skævvridende kræfter.»

Steen Napper Larsen, Information

«Lindgren er nysgjerrig og kritisk innstilt til makten, men i minimal grad preget av vår tids moralske opprørthet – hun presenterer sine tankerekker på en åpen, vennlig måte som jeg vil anta at kan få både enige og uenige til å legge ut på ferden sammen med henne.»

Kåre Bulie, Klassekampen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00