Habeas Corpus Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
320 sider
1. utgave
Nynorsk
ISBN/EAN: 9788205569614

Habeas Corpus

Pris 429,00

Korleis leva anstendig i ein verden der individualismen er einerådande, der samhald og kollektivt ansvar er i vanry, og pengar og makt dei einaste måla på framgang og lykke?

Gjennom eit tjuetals ulike livshistorier frå vår samtid og nære fortid fortel Habeas Corpus om kvinner og menn som prøver å leva så sant og rett dei kan, ut frå dei lover og reglar som gjeld i samfunnet. Liva deira blir vikla inn i kvarandre, vikla inn i den store historia og inn i krefter som er sterkare enn dei sjølve. Vi er i Norge, i Europa, i Nord- og Sør-Amerika.

Når andre gjer urett, kan vi straffa og boikotta dei, korleis boikottar vi oss sjølve?

Kva med den lovlydige, når lov blir urett?

Habeas Corpus er ein djupt humoristisk og alvorleg roman om menneske som gjer motstand og kjempar, som gjer det beste ut av det, som ofte lid nederlag og som av og til vinn fram, i kampen for å leva verdige liv.

«Samstundes signaliserer boktittelen det som kanskje er teksten sitt viktigaste credo, at jussen er politisk, noko forteljaren avdekkjer igjen og igjen, energisk, konsekvent og medrivande. (…) Det heile er fascinerande, perspektivrikt, ja, ofte praktfullt gjort.»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Komposisjonen likner det Fløgstad i et fyldig intervju i Bokmagasinet (13. august) benevnte som en sandharpe. Blandingen av fiktive og faktiske navn fungerer i boka som strenger, spent for å kunne skille ut kunnskap. Et mylder av virkelige, historiske personer fra forrige århundre treffer 21 fiktive personer slik at forrige århundres utvikling av en felles europeisk sentralmakt, ofte kalt «markedet», trer fram i et nytt lys. (…) Man må rett og slett lese Habeas Corpus ogtenke selv.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

«Enten du kjøper Fløgstads analyse eller ikke, vil romanen definitivt få deg til å tenke. Men den tenkningen kommer ikke gratis. (…) Etter endt lesning av denne originale og tette veven av en roman, føler jeg meg litt smartere, som om jeg har oppgradert sinnets programvare.»

Jonas Hansen Meyer, NRK

«(…) Fløgstad kjører sin avsløringsretorikk, bitende skarp, syrlig og morsom»

Astrid Fosvold, Vårt Land

«Selv om latteren blir sittende fast i halsen, er det vidd over presentasjonen av en mer klimanøytral våpenindustri i Nato, med elektriske panservogner, gjenvinnbare clusterbomber og miljøvennlig napalm med kortere nedbrytingstid. (…) så spekket med syrlig og skarp Fløgstad at den framstår som aktuell norsk og europeisk selvpisking på høyt nivå.»

Terje Eidsvåg, Adresseavisen

«Nok et mesterverk fra Kjartan Fløgstad (…) «Habeas Corpus» er en humoristisk og alvorlige roman om menneske som gjør motstand og kjemper, som gjør det beste ut av det, som ofte lider nederlag og som av og til vinner frem, i kampen for å leve det verdige liv.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
429,00