Ikke la oss gå i hundene i kveld Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2004
297 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205307186
Oversetter: Mona Lange

Ikke la oss gå i hundene i kveld

En afrikansk barndom

En galgenhumoristisk og naken historie om en temperamentsfull og viljesterk britisk familie som prøver å dyrke jorda i Rhodesia, mens borgerkrigen bygger seg opp omkring dem.
Pris 339,00
Utsolgt

Bobo er bare ei bitte lita jente da hun blir med mor, far og storesøster til Rhodesia (nåværende Zimbabwe) for å bosette seg der. Livet hennes består av enkle ting, som å redde godteriet sitt unna storesøsterens hender, ligge på sofaen sammen med moren i de hete ettermiddagstimene og lytte til School on the Air, Story on the Air og ønskekonserten på den britiske radiokanalen, mens hushjelpen feier gulvet omkring dem. Og mens faren er bortreist, driver moren familiefarmen med frådende lidenskap, fast bestemt på ikke å gi fra seg en kvadratmeter av den hardt fremdyrkede åkeren.
Ikke la oss gå i hundene i kveld er en slags moderne Mitt Afrika, fortalt av et barn/tenåring som vokser opp i det sydøstlige Afrika på 1970- og 1980-tallet. Det er en beint fram og røff historie om en families ubrytelige bånd til et kontinent som kom til å prege, forme, såre og lege dem.

Terningkast 5 i Fredriksstad Blad
«... ingen politisk korrekt roman» (Bergens Tidende)
«Sterk oppvekstskildring fra det ’hvite’ Afrika.» (Dagbladet)