In memoriam Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2024
464 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205593565
Oversetter:

In memoriam

En storslagen debutroman om krigens tragiske skjebner og forbudt kjærlighet.
Pris 399,00

Året er 1914, og første verdenskrig raser uavbrutt. Tusenvis av unge menn på begge sider av konflikten ofres. Brutaliteten ved fronten virker fjern for Henry Gaunt, Sidney Ellwood og resten av klassekameratene på kostskolen Preshute på den engelske landsbygda. Nyheten om vennenes heltemodige innsats gjør bare krigen mer spennende.

Gaunt, som er halvt tysk, kjemper en privat kamp – en altoverskyggende forelskelse i bestevennen, den glamorøse og sjarmerende Ellwood – uten at han vet at følelsene er gjensidige. Da onkelen til Gaunt blir beskyldt for å spionere for tyskerne, redder Gaunt familiens ære ved å verve seg. Han er lettet over å slippe unna de overveldende følelsene han har for Ellwood. Men til Gaunts forskrekkelse slutter Ellwood seg til ham ved fronten, og resten av klassekameratene følger snart etter. Nå omgir døden dem med all sin dystre virkelighet, og ingen vet hvem som blir krigens neste offer.

«Herlig, avhengighetsskapende … Jeg kunne ikke legge den fra meg.»

New York Times Book Review

«Alice Winns voldsomme debut vil rive hjertet ditt i filler.»

Daily Mail

«In Memoriam er en fortelling om en stor tragedie, men det er også et gripende portrett av ung kjærlighet, tidvis skrevet med letthet, til og med humor.»

The New York Times

«En levende fremstilling av kjærlighet og brutalitet i frontlinjen fra første verdenskrig … In Memoriam er både episk og intim, humoristisk og dyp, og er en levende fremstilling av galskapen og arven etter første verdenskrig – sett gjennom øynene til en skolegutt som opplever sin første kjærlighet.»

Guardian

«Jeg kan ikke huske sist jeg var så følelsesmessig engasjert i en kjærlighetshistorie – hele tiden mens jeg ble vitne til hvordan vår mørkeste historie grusomt ble vekket til live.»

Sunday Telegraph

«En fantastisk debut … Winn iscenesetter utmerkede scener fulle av spenning … men det er mennenes kjærlighet til hverandre som gir gjenklang. Dette er en bemerkelsesverdig prestasjon.»

Publishers Weekly (Starred Review)

«Winns kampscener er hårreisende og skremmende, men portrettene av Sidney og Henry er intime og stemningsfulle. … En kjærlighetshistorie som er vanskelig å glemme.»

Kirkus Reviews (Starred Review)

«Winns fint gjennomførte debutroman er en sjelden ting, på samme tid både en berusende romanse og en krigshistorie det er umulig å legge fra seg.»

Booklist (Starred Review)

«In memoriam er ei gripande kjærleiksforteljing, og ei heftig anti-krigsbok.»

Gerd Elin Sandve, NRK

«Storartet fra skyttergraven. »

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
299,00
399,00