Inn i vårt mørke hus Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2023
288 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205592216

Inn i vårt mørke hus

Hvor langt er du villig til å gå når du føler deg truet?
Pris 429,00

Den idealistiske Alice og ektemannen Kim flytter med ungene til Kims barndomshjem på Åsgård, et ettertraktet villastrøk i en bydel som ellers er tynget av sosiale utfordringer. Åsgård har bydelens eneste velrenommerte skole, og når datteren Veslemøy starter der, vil familien få den tilhørigheten Alice alltid har savnet selv.

Men hvorfor er Kim så unnvikende i møte med gamle kjente? Hvorfor slutter tenåringssønnen Emil å møte opp på trening? Og hva er det som skjuler seg i hagen, om natten?

Da det kommer forslag om endring av skolekretsen, så Veslemøy må starte på den beryktede naboskolen, slår idyllen sprekker. Et opprør er i emning hos åsgårdingene, mørke hemmeligheter bringes fram i lyset, og alle prinsipper står for fall. Så tar Alice et valg hun aldri kunne ha forestilt seg.  

Inn i vårt mørke hus er en fortelling om idealisme og virkelighet, gode intensjoner og dårlig skjulte fordommer. Om evnen til å inkludere og viljen til å ekskludere. Men også om lengsel etter tilhørighet og drømmen om det perfekte liv. 

«Det mytiske og det samtidsrealistiske glir inn i hverandre: En fargesterk og trolsk uhygge gir den samfunnsengasjerte satiren et sus av urgamle, utemmelige krefter som virvles opp. En særegen og gledelig leseopplevelse.»

Leif Bull, Dagens Næringsliv

«Bekeng-Flemmen makter å gjøre en skildring av norsk rasisme og dobbeltmoral spennende og skarp. […] Ved å inkorporere thrillerelementer i Inn i vårt mørke hus, forfølger Bekeng-Flemmen logikkene og spenningene i villaboernes virkelighetsforståelse til det ytterste. Slik blir brodden i skildringen av dobbeltmoralen mye sterkere enn den ville ha vært i en snusfornuftig, moralistisk roman om rasisme.»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

«Alle utanfor villastroket Åsgård er fritt vilt i Bekeng-Flemmens nifse skulekrinsthriller.»

Margunn Vikingstad, Morgenbladet

«… en vill lesefest av en bok, som har et stort filmatisk potensial, lik internasjonale slagere som «Gone girl». Bekeng-Flemmen har imidlertid en penn og et blikk som kan bore enda dypere.»

Mari Grydeland, Klassekampen

«Silje Bekeng-Flemmen framstår som en svært rutinert og sikker forteller. Hun vet hva hun vil og har de finest komponerte setningene jeg har lest på lang tid. Boka kan leses både som en enkel spenningsfortelling, samtidig som alle vil kjenne igjen dagsaktuelle samfunnsspørsmål. »

Maria Årolilja Rø, Adresseavisa

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
429,00