Søstrene Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2024
656 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205595040

Søstrene

Storslått familiedrama som foregår over flere kontinenter – om utenforskap og flukt, tidens gang, og om drømmer som uunngåelig kolliderer med virkeligheten. 
Pris 429,00

Alt forandrer seg da Ina, Evelyn og Anastasia flytter inn i bygården der Jonas bor sammen med moren sin. De myteomspunne søstrene snakker engelsk seg imellom, selv om de er født i Sverige. Ina er supergod i basket, Evelyn kan fortelle fengslende historier, og Anastasia er en kløpper til å lage hull i innpåslitne menns pikéskjorter med butterflykniven sin. Gradvis innser Jonas at de tre søstrene er knyttet til hans egen familie, spesielt til faren, som ikke lenger bor sammen med dem.

I løpet av de neste tretti årene veves livene deres sammen, via nyttårsfester, språkkurs og livskriser, kjærlighetshistorier og felles venner. Men det som knytter dem mest sammen, er forbannelsen som hviler over søstrene – en forbannelse som stammer fra en annen tid og et annet land: at alt de elsker, vil de også miste.

«En sann språklig fryd å lese – det er skarpt, trist og svært underholdende.»

Sveriges Radio, Kulturnytt

«Det har gått tjue år siden Jonas Hassen Khemiri ga ut Et øye rødt, og hans betydning for den svenske samtidslitteraturen har vi nok ennå ikke sett rekkevidden av. Hver bok er en hendelse.»

Dagens Nyheter

«En nytelse å lese Søstrene. Jeg glemmer å gå av t-banen fordi jeg er oppslukt av boken, får matflekker på sidene når jeg leser under lunsjen.»

Expressen

«Det er magi i måten Khemiri skriver på.»

Svenska Dagbladet

«Han skifter elegant mellom de ulike tidsplanene, stedene og personene – og får det til å handle om noe større. Det er intet mindre enn strålende.»

Sydsvenskan

«Søstrene er en smart, morsom roman fra en av våre aller største samtidsforfattere.»

Borås Tidning

«En ren lesefest ...»

Gefle Dagblad

«Søstrene er en aldeles fantastisk leseropplevelse. Både en kjærlighetserklæring til romankunstens grenseløse muligheter og til den essensielle rollen skriving har i det livslange prosjektet det er å finne seg selv.»

ETC

«Søstrene er Khemiris sjette roman – en stor bok i omfang og ambisjonsnivå – forførende skrevet og smart tenkt, som befester forfatterens posisjon som en vital litterær stemme.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Et gripende storverk i et forfatterskap fullt av store bøker.»

Joakim Tjøstheim, Dagbladet

«En usedvanlig tilstedeværende jeg-forteller løfter diskusjonen om autofiksjon til et nytt og spennende nivå.»

Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Khemiri har vunnet hauger og lass av priser for romanene og teaterstykkene sine. Det er nok ikke så rart. Her klinker han like gjerne til med en familiesaga på 650 sider, og ikke én av de sidene er kjedelige.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

«Stor svensk romankunst. «Søstrene» er ei stor og rik bok om eit endå større tema. Nemleg sjølvaste Livet. Bli med på lesefest!»

Gerd Elin Stava Sandve, NRK

«... som skapt for å slukes. »

Live Lundh, Morgenbladet

«Bokåret 2024 starter med et smell, takket være svenske Jonas Hassan Khemiri. (...) Dette er årets første anmeldelse fra min hånd, og det skulle ikke forundre meg om den står igjen blant de mest begeistrede når 2024 skal oppsummeres.»

Leif Bull, DN

«Storartet Khemiri. Søstrene er et episk verk om identitet og tidens gang som bobler over av fortellerglede og tåler sin lengde.»

Leif Gjerstad, Bok365

«Rikt epos om dobbel identitet.»

Merete Røsvik, Klassekampen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
329,00
429,00
229,00
Lanseringsdato: 22. mai 2024