Stargate. En julefortelling Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2021
144 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205539334

Stargate. En julefortelling

En julefortelling fra Ingvild H. Rishøi
Pris 339,00
Midlertidig utsolgt, forventet tilgjengelig fra: 13. desember 2021

«Jeg kalte deg ikke Ronja for at du skulle vokse opp på Tøyen», sier Ronjas far.

Men det er Tøyen de bor på, Ronja, faren og storesøsteren Melissa. Det nærmer seg jul. Faren har mistet enda en jobb. Derfor må Melissa ut og lempe juletrær, Ronja må selge kranser og nek, faren må på puben Stargate, og desember handler om våte votter, provisjon og øl. Men også om tre vise menn, en stjerne og en skog.

Stargate er en julefortelling for vår tid: magisk realisme i et juletreutsalg på Tøyen.

  

Anmelderne mener:

Terning6

«Leverer rein julemagi. Det drysser juleglitter av Ingvild H. Rishøis nye bok om en tøff barndom og ei juletid vi seint vil glemme.»
Joakim Tjøstheim, Dagbladet

Terning6

«Ingvild H Rishøis rørende julefortelling er både aktuell og tidløs.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Terning6

«Stargate har alt en julefortelling bør ha; håp, glede, kjærlighet, tragedie, juletrær og pepperkaker.»
Kristin Hartvedt, Bok365

Terning6

«Stargate overgår alt jeg har lest i år og selv om boka er hjerteskjærende vond så har den så mange lag og så mange litterære kvaliteter at hvis du ikke er redd for sterke følelser, så må du bare lese den.»
Solgunn Solli, Altaposten

terningkast5_logo_logo_logo

«Boken er underfundig, smart, håpefull og trist, med en god porsjon livsvisdom og en slutt som åpner seg mot lyset.»
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Så bra at jeg blir helt tullete […] Ingvild H. Rishøis første roman bør ligge under samtlige juletrær i år.»
Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Det trengs fortsatt sekulære evangelier tilpasset vår tid og samfunnsforhold. Stargate. En julefortelling fortjener å bli lest av mange, gjerne årlig, når det nærmer seg juletider.»
Knut Hoem, NRK

«Rishøi får troen på det gode i menneskene til å lyse.»
Astrid Fosvold, Vårt Land

«Stargate er alt en julefortelling skal være. Stjerner og snøstorm. Lucia og peppekerkaker. Humor, håp og glede. Ekte julemagi, i knakende godt språk. Bare husk lommetørklet når du skal lese.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Stargate er et utrolig sterkt søskenportrett, som setter varige spor i leseren. Som søskenportrett går den Brødrene Løvehjerte en høy gang hva gjelder både tro, håp og kjærlighet, og det sier ikke så lite – for undertegnede har i alle fall Lindgrens roman alltid stått som en av de største litterære opplevelsene, helt siden jeg fikk den opplest som barn.»
Jonas Bals, Klassekampen

«Endelig har Ingvild H. Rishøi klart å bekjempe skrivesperren hun har slitt med siden Vinternoveller i 2014. Resultatet er en julefortelling som velfortjent suser inn som kandidat til Brageprisen. Hun har skrevet og skrevet uten å synes at det ble bra nok. Nå gløder teksten igjen av talent – og medmenneskelighet. Kjernen i Rishøis novellekunst ligger faktisk svært nær kjernen i julebudskapet. Både hun og Jesus har et varmt blikk for folk som lett blir oversett og misforstått.»
Guri Fjeldberg, Aftenposten

«Romanen er en fantastisk vakker fortelling i skjæringspunktet mellom Astrid Lindgren og H.C. Andersen, ja, den legger seg tett opp til noe av det absolutt beste som er skrevet av nordisk litteratur. Den som ikke lar seg berøre av denne teksten, er en stein.»
Jan-Erik Østlie, Fri Fagbevegelse

«Historia om dei to søstrene og deira vesle verd på Tøyen, med svikarar og hjelparar, er eit vakkert, gripande og samfunnskritisk portrett. Vi klappar i hendene. Vi bukkar og vi neiar.»
Ingvild Bræin, Dag og Tid

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris