Er jeg snerpet? Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
208 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205560925

Er jeg snerpet?

Det beste fra Alle kvinners blad 1938

"Begeistrende leseropplevelse!"
Pris 399,00

«Kjevl bort magen!»

«Er mennene for mandige til å kunne hjelpe til i huset?»

«Hva betyr kontordamens utseende for chefen?»

… og andre nyttige og mindre nyttige tips fra 1938.

I Jenny Jordahls tegneserie møtes fortid og nåtid. Med mye humor dykker vi ned i et av Norges mest populære kvinneblader: Gyldendals Alle kvinners blad. Jordahl harselerer med leserinnlegg, skjønnhetstips, oppskrifter, portretter og intervjuer fra en tid hvor det ble stilt ganske andre krav til kvinner. Med sin karakteristiske strek gir Jordahl oss dagens blikk på velmente råd fra mellomkrigstiden.

Det er lett å trekke på smilebåndet av problemstillinger og kjønnsroller som virker utdaterte i dag. Men er det ikke likevel noe som føles kjent?

Den perfekte gaven til alle kvinner som har blitt utsatt for mansplaining, fåfengte skjønnhetstips og urovekkende karriereråd – kort sagt: til alle kvinner.

«Garantert å underholde de som kan sympatisere med fortidskvinnenes påkjenninger. Det vil si, alle kvinner.»

Nora Steenberg, Bok365

«Jordahl skriver med et stort overskudd, og hun har med denne boken laget mer enn en tidskapsel fra 1938. Den er laget av en forskningsformidler som på en briljant måte, med 2022-briller, peker på de idealer kvinner i mellomkrigstiden var innrammet i … Fremfor å heve pekefingeren og forklare hvor begrenset kvinner levde, løfter hun hele samtalen, ved bruk av humor og et bredt register av følelser, til et helt annet nivå.»

Ruth Hege Halstensen, Barnebokkritikk

«Umulig å ikke trekke på smilebåndet (...) Jordahls bok er mesterlig i sin brobygging. Resultatet er en begeistrende leseropplevelse.»

Una Gjerde, Empirix