Men hvem er du? Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2023
144 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205555914

Men hvem er du?

En tegneserieroman om alzheimer.
Pris 399,00

En voksen sønn reiser på besøk til sin far som har fått alzheimer og er innlagt på et sykehjem.

Det blir også en reise i minner fra tiden som barn, ungdom og til slutt voksen. 

I en felles assosiativ forestillingsverden forsøker sønnen å forstå og forsone seg med far og fortid.

 

Martin Ernstsen forrige tegneserie var den kritikerroste adapsjonen av Hamsuns SULT, nå er han tilbake med en dypt personlig fortelling om sin far og alzheimer.

 

«I sin nye tegneserie har Martin Ernstsen klart å utnytte de fortellertekniske mulighetene demens åpner for. Resultatet er dypt bevegende.»

Roy Søbstad, Empirix

««Men hvem er du?» er en tegneserie som bør leses av alle som en gang har mistet noen nære til en langsom død som demens, eller som vil forberede seg på at dette kan skje.»

Øyvind Holen, Dagens Næringsliv

«Pårørende til demente vil kjenne igjen følelser og opplevelser det ikke er lett å snakke om i denne boken. Martin Ernstsen har nok en gang maktet å bruke tegneserieformatet til å behandle et krevende stoff på en original og treffsikker måte.»

Morgenbladet, Willy Pedersen

««Men hvem er du?» er en ny kunstnerisk seier for Martin Ernstsen»

Sydvesten, Kristian Hellesund

«««Men hvem er du?» er også gripande utan nokon gong å verte sentimental. Virtuositeten på boksidene er ikkje minst så vellukka fordi dei er motivert av eit ønske om å skildre ei viltveksande mental verd i fritt fall. Spørsmålet i tittelen, som er så hjarteskjerande når det er stilt frå ein far til ein son, får i løpet av leseopplevinga fleire og fleire klangbotnar, og kan også rettast andre vegen – for finst det eigentleg eit fullgodt svar?»»

Klassekampen, Øyvind Vågnes

«Å skildre andres liv og virke er en ting, men å reflektere over eget liv og egen familie, må være en komplisert og tidvis vond prosess. Resultatet er en mesterlig utført tegneserie, som lar tegninger og tekst utfylle hverandre – den er aldri overforklarende. Ernstsen lar leseren følge med på Martins reise gjennom minnene han har med faren og følelsene som kommer opp. Men hvem er du? er en tegneserieroman som fortjener vel så mye heder som Sult fikk.»

Bokvennen Litterær Avis

«Et betent far-sønn-forhold blir til en uforglemmelig fortelling i Martin Ernstsens nye tegneserie ... Visuelt fabelaktig.»

Aftenposten, Erle Marie Sørheim