På én betingelse Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2023
192 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205572652

På én betingelse

Vinner av Uprisen!
Pris 329,00

Hvis jeg forteller sannheten, så går alt bra. Det er liksom betingelsen. Ikke sant? 

”Fortell oss hva som skjedde på festen i går”, sier etterforskeren, og jeg puster inn, veit ikke hvor jeg skal begynne, tenker på mamma før jeg endelig åpner kjeften for å forklare meg.  

Livet til Yousef dreier seg om regler, både hjemme, på skolen og i kompisgjengen. Mamma er nemlig konstant skuffa, barnevernet har allerede én fot innafor døra, og blant gutta er Yousef på vei til å bli en outsider.

Men dette kan han fikse, tenker Yousef. Helt til en fest på Stovner endrer alt.

«I «På én betingelse» utforsker Alaei en relasjon der løsningen ikke er like opplagt. Det gjør romanen desto mer interessant. For hva er egentlig en uholdbar hverdag? Og hvilken hjelp finnes? [...] Særlig replikkene ligger tett på et språk unge på Stovner kan kjenne seg hjemme i.»

Guri Fjeldberg, Aftenposten

«Alaei behersker det å fortelle en god historie til fingerspissene. I tillegg balanserer hun mellom det utvendig tøffe og det innvendig sårbare på mesterlig vis, ved å vise snarere enn å fortelle. »

Jonas Bals, Klassekampen

«Med forteljaren Yousef, som historia er filtrert gjennom, har Neda Alaei skrive fram ein truverdig 16-årig gut i ein kinkig situasjon. «På en betingelse» er ei realistisk, men også håpefull, historie.»

Gerd Elin Sandve, NRK

«I Neda Alaeis tredje utgivelse, «På én betingelse», leverer hun en roman som både løfter frem og tar unge gutter på alvor. Livet kan være skikkelig dritt, men det meste kan også bli bedre igjen.»

Lena Ramberg-Risvold, Barnebokkritikk

«Boka er jevnt spennende med et godt driv. Det er lett å se at forfatteren har gjort grundig og god research. Dette liker vi. Karakterene var spennende, det var lett å forstå handlingene deres og bli kjent med dem. Vi følte med karakterene. De var ikke svart/hvitt, de har dybde og er sammensatte, med ytre og indre problemer.»

Fra Upris-juryens begrunnelse

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00
329,00