Matematikk 1–7

– Det beste med Multi er at det er så variert

I 1. klassen til Hilde Skårer er det like populært å gjøre matteoppgaver i øveboka som på iPaden.  

Tekst: Hyper/Sissel Fornes Foto: Hyper/Simen Øvereng

 

For de 17 elevene i klasse 1A på Ridabu skole i Hamar er matematikk et spennende fag.  

– De er i alle fall ivrige, kommenterer Hilde Skårer, som også selv trives godt med faget.   

Klassen bruker læreverket Multi, både bøkene og de digitale læremidlene i Skolestudio.  

– Det er et fargerikt og fantasifullt univers som det er spennende for elevene å gå inn i, sier Hilde.

Mange ulike oppgavetyper 

Den erfarne småskolelæreren synes Multi er et godt læreverk, som hjelper henne til å gjøre en god jobb i klasserommet.  

– Det aller beste er at det er så variert, med så mange ulike oppgavetyper og spill til alle temaer. Ikke minst er lærerveiledningen en kjempegod hjelp, med mye tips og ideer til undervisningen og hvordan du kan differensiere, sier hun. 

81I1071
"I Multi Smart Øving kan jeg plassere elevene på et nivå som passer dem. De som jobber raskere enn andre, kan jeg flytte videre."
Hilde Skårer, lærer ved Ridabu skole i Hamar

Bli med inn i klasserommet til Hilde og 1A på Ridabu skole: 

Når Gyldendal er på besøk, starter økta med utforsking av et nytt tema, mønster. Etter en felles prat og utforskingsoppgaver med læringspartner og i gruppe, er det tid for å jobbe i Multi Øvebok 1, før de går over på oppgaver på nettbrett, i Multi Smart Øving. 

– Begge deler er toppers. Det er ikke nedtur for elevene å ikke bruke iPad. Alle liker å jobbe i boka, og jeg synes det er fint at de får litt erfaring med temaet før de skal løse oppgaver i Multi Smart Øving, sier Hilde.  

Smart øving på iPad 

Elevene er selvsagt ikke vonde å be når oppgavene skal gjøres i Multi Smart Øving på nettbrettet. Det digitale læremiddelet er dessuten et viktig verktøy for læreren.  

– I Multi Smart Øving kan jeg plassere elevene på et nivå som passer dem. De som jobber raskere enn andre, kan jeg flytte videre. Jeg får også oversikt over hvor lenge de jobber med oppgavene og nivået de ligger på, forklarer Hilde. 

81I1018

Hun fremhever funksjonaliteten der elever som mestrer oppgavene, får nye oppgaver, mens de som ikke har fått riktig svar, må øve mer for å gå videre. 

– Det er også et pluss at det er lagt inn lyd på oppgavene. Da kan de som ikke leser ennå, trykke på lyd-ikonet, så får de forklart oppgaven i stedet, poengterer hun.  

God hjelp fra utforskingsoppgaver 

Hun opplever at den utforskende tilnærmingen til matematikk har stor betydning for elevenes motivasjon for faget. 

81I0975

– Utforsking i Multi er en fin inngangsport for de små. Det må ikke være et bestemt svar, elevene kan si det de tenker på og diskutere med hverandre, uten å være redd for å svare feil, forklarer hun.  

Samtidig som nye temaer ufarliggjøres, vekkes elevenes nysgjerrighet.  

– Og da er vi liksom i gang! 

---

Vil du vite mer? Her kan du lese mer om læreverket Multi og bla i bøkene.

---

Pakketilbud på Multi Øvebok + Lærerens bok

Nyhet!

Læreverket Multi består av flere komponenter, og du kan kombinere bøker eller digitale læremidler etter hva som passer din skole og dine elever best.

Nå kan din skole gjøre et godt kjøp på en pakke bestående av 20 Multi Øvebok + 1 Lærerens bok A og B til rabattert pris.

Se pakkene