En god skolestart med Multi

Her finner du som lærer nyttige ressurser for en god skolestart i matematikk på barnetrinnet.

Skolestart med Multi

En God Skolestart Med Multi

Se våre nye pakkeløsninger: 
Les mer om Gyldendal Skolestudio

Pakkeløsning 1-7

Trykte og digitale læremidler

Forslag til produktkombinasjon:
Last ned oversikt i PDF her

Fem grunner til å velge Multi

Multi er et komplett læreverk i matematikk for barnetrinnet, revidert i tråd med LK20. Enten du foretrekker bok eller jobber digitalt, vil du finne en kombinasjon av læremidler som passer for deg.

Elevene får utforske matematiske problemstillinger, jobbe sammen og leke seg fram til svarene

Varierte oppgaver og aktiviteter som gir dybdeforståelse

Gjennom god mengdetrening og elevtilpasset øving blir elevene trygge på faget

Rikt utvalg av lærebøker og digitale læremidler gir fleksibilitet og variasjon

Grundig og rikholdig lærerveiledning

Ønsker du å vurdere Multi?

Hos Gyldendal er det enkelt å vurdere læremidler. På våre nettsider kan du få tilgang til digitale vurderingseksemplarer av alle våre bøker. Tilgangen gir deg gratis digital visning av boka i 60 dager. 

Få tilgang nå

Ønsker du å vurdere våre digitale produkter gjør du det enkelt ved å aktivere en prøvelisens inne i Skolestudio. 

Gå til Skolestudio

 

Med Multi velger du selv hvor digital du vil være

Hvilke læremidler bør jeg kombinere?

Vi hjelper deg

Aktivitetskalender


Ta Multi-skolen!

Kurs og opplæring for matematikklærere

I vår videokanal Gyldendal Fagtid finner du et komplett digitalt kurs for lærere i matematikk på barnetrinnet. Hør forfattere og digitalpedagoger snakke om hvordan du kan jobbe med utforsking, øving og vurdering med Multi. Du får både inspirasjon og tips til oppgaver og metoder.

Gå til Gyldendal Fagtid

Pakketilbud på Multi Øvebok + Lærerens bok

Multi Øvebok for 1. til 4. trinn er det perfekte supplementet til Multi Elevbok eller Multi Fagrom. Her får elevene jobbe individuelt med morsomme øveoppgaver, og de kan skrive svarene rett i boka. Lærerens bok gir god oversikt over faglige mål, nyttig veiledning, ideer til differensiering og flere aktiviteter.

Nå kan din skole gjøre et godt kjøp på en pakke bestående av 20 stk Multi Øvebok + 1 stk Lærerens bok A og B til rabattert pris.

Se pakkene

 


Ikoner Multi Liten3

Utforskende matematikk med Multi

Arbeid i plenum og i grupper med problemløsing, aktiviteter og spill.

For deg som velger bok

Multi Elevbok og Lærerens bok

I Multi Elevbok finner du varierte aktiviteter og oppgaver som gir rom for utforsking og setter i gang matematiske samtaler. Læreboka består av delkapitler som omtrent tilsvarer ei ukes arbeid, og i dobbeltsider som tilsvarer én undervisningstime. 

Lærerens bok beskriver faglige mål, flere aktiviteter og ideer til differensiering. Øvestoff finner du i Multi Øvebok eller Multi Smart Øving.

Les mer om Multi og fagfornyelsen

Bestill digitalt eksemplar

 

For deg som jobber digitalt

Multi Fagrom i Skolestudio

Multi Fagrom i Skolestudio er den digitale versjonen av Multi Elevbok og Multi Lærerens bok.

I Multi Fagrom er det lagd konkrete undervisningsforløp time for time, strukturert på samme måte som i elevboka. Disse kan du som lærer enkelt redigere og tilpasse din egen undervisning og til hver enkelt elev. Du finner også mange ekstra ressurser som kopiark, ekstra øvingsoppgaver, filmer osv.

For mer øving og mengdetrening anbefales det å supplere fagrommet med Multi Øvebok eller Multi Smart Øving.

Finn ut mer om Skolestudio

Prøv gratis

Utforskende matematikk i klasserommet

Da utforskingsoppgaven var å planlegge en København-tur, tok det helt av i femteklassen til Karianne Aarøy Særvoll.

– Elevene var så ivrige! Det ble kjempefine diskusjoner og masse læring. Ikke minst ble det mye regning med store tall, forteller Karianne Aarøy Særvoll, lærer ved Langhus skole i Viken.

Les mer

Ikoner Multi Liten2

Øving og mengdetrening med Multi

Arbeid med de grunnleggende ferdighetene individuelt og i læringspar.

Øving i bok

Multi Øvebok for 1.–4. trinn

Multi Øvebok 1–4 er engangsbøker for individuell øving i matematikk. Boka er organisert tematisk med samme kapitler og delkapitler som Multi Elevbok.

Det er noen øveoppgaver til hvert tema i elevboka som elevene gjerne kan jobbe med i par, men for mer individuell jobbing anbefales Multi Øvebok eller Multi Smart Øving.

Les mer om Multi og fagfornyelsen

Bestill digitalt eksemplar

 

Øving digitalt

Multi Smart Øving for 1.–7. trinn

Multi Smart Øving er et digitalt læremiddel for øving i matematikk. Det er adaptivt, og tilpasser seg hver enkelt elevs behov.

Multi Smart Øving gir læreren mulighet til å følge elevens og klassens læringsprosess fra dag til dag. Læreren kan da lettere gi individuell oppfølging, sette sammen grupper og tilpasse undervisningen etter elevenes nivå.

Du finner også ekstra øveoppgaver og kopiark i Multi Fagrom i Skolestudio.

Les mer om Multi Smart Øving

Prøv gratis

 

Slik øver vi i matematikk

I 1. klassen til Hilde er det like populært å gjøre matteoppgaver i øveboka som på iPaden. Undervisningsøkta starter med utforsking av et nytt tema, mønster. Etter en felles prat og utforskingsoppgaver med læringspartner og i gruppe, er det tid for å jobbe i Multi Øvebok 1, før de går over på oppgaver på nettbrett, i Multi Smart Øving

Les mer om hvordan Hilde og 1B jobber


Lærerens skattkiste

Multi Lærerens bok

Lærerveiledningen i Multi er lærerens hemmelige våpen. Her beskrives faglige mål for kapittelet, samt faglig innhold for hvert oppslag. Du vil finne ideer til forenkling og mer utfordring, slik at du lettere kan tilpasse undervisningen til hver enkelt elev. I tillegg vil du finne tips til andre aktiviteter enn de som står i elevboka, men med samme faglige mål. Lærerveiledningen fins både som bok og digitalt i Multi Fagrom i Skolestudio.

Bestill digitalt eksemplar | Se lærerveiledning i Skolestudio


Ikoner Multi Liten

Kartlegging og vurdering med Multi

God oversikt underveis og hjelp til videre arbeid.

Digitale hel- og halvårsprøver

Multi Smart Vurdering

Frigjør tid og få bedre oversikt med digitale matematikkprøver. Etter gjennomførte prøver får læreren umiddelbart oversikt over klassens og elevens resultater, i tillegg til detaljerte forslag til oppfølging av hver enkelt elev. 

Finn ut mer om Smart Vurdering

Bestill

Vurdering underveis

Multi Fagrom og Multi Smart Øving

Multi Fagrom i Skolestudio gir lærer god oversikt over elevenes arbeid. Progresjonen og besvarelser blir lagret og gir godt grunnlag for tilbakemelding og vurdering.

Multi Smart Øving gir læreren mulighet til å følge elevens og klassens læringsprosess fra dag til dag. Læreren kan da lettere gi individuell oppfølging, sette sammen grupper og tilpasse undervisningen etter elevenes nivå.

Finn ut mer om Skolestudio

Prøv gratis

Uformell vurdering i matematikk

5 smarte tips

Hva er vitsen med vurdering i matematikk? Hvordan kan du som lærer bruke vurdering på best mulig måte? Her får du noen tips av lærer og Multi-forfatter Ann-Christin Arnås til hvordan du kan gjøre vurderinger som gir deg verdifull innsikt – uten at det spiser for mye av tiden din!

Les mer

Nyttig lesning

Se flere saker

Forfattere

Bjørnar Alseth

Bjørnar Alseth

Bjørnar Alseth er læremiddelutvikler.

Han har doktorgrad i barns læring av matematikk og har en bred interesse for matematikk, undervisning og elevers læring. Han har tidligere arbeidet med grunn- og videreutdanning av matematikklærere og utvikling av nasjonale kartleggingsprøver i matematikk. Han var leder for læreplangruppa i matematikk til Kunnskapsløftet 2006. Alseth er medforfatter av læreverket Multi og Tall og tanke 2 .

Ann-Christin Arnås

Ann-Christin Arnås

Ann-Christin Arnås er matematikklærer på barnetrinnet ved Ridabu skole, i tillegg til å være redaksjonell medarbeider i Gyldendal Undervisning. Hun har holdt mange kurs og verksteder, blant annet tilknyttet LAMIS (Landslaget for matematikk i skolen). 

Mona Røsseland

Mona Røsseland

Mona Røsseland arbeider ved lærerutdanningen på Høgskolen på Vestlandet. Hun har doktorgrad i matematikkdidaktikk og en master i undervisningsvitenskap med vekt på matematikk. Mona har bakgrunn som allmennlærer med undervisningserfaring fra alle trinn i grunnskolen, og har arbeidet ved Nasjonalt senter for matematikk i opplæringen ved NTNU i Trondheim.