En familieoppskrift

En fortelling om håp, kjærlighet og matens vidunderlige gleder!

Finnes det en hemmelig oppskrift på lykke?

Mat har en enestående evne til å knytte folk sammen. Det er ikke uten grunn at man sier at «veien til en manns hjerte går gjennom magen», eller at måltidet ofte står sentralt når det er noe å feire. For min egen del er det ingenting som bringer fram minner fra barndommen som duften av varm eplekake og nystekt brød. De minner om farmors myke hender og varme klemmer. Og kanskje derfor er det Veronica Henrys hjertevarme roman En familieoppskrift treffer så godt. Det er en fortelling om deilig mat og om menneskene som betyr mest for oss.

En familieoppskrift handler om det som skjer når det som kjennes så trygt og godt plutselig går i oppløsning. Dette hender for Laura Griffins. Når de to døtrene hennes er flyttet hjemmefra og hun oppdager at ektemannen har en stor hemmelighet, rakner hele hennes livsgrunnlag. Men hun har ben i nesa og en boks med mormorens gamle oppskrifter, og snart kaster hun seg rundt og starter en Air BNB og koker syltetøy på kjøkkenet. Samtidig får vi innblikk i mormorens liv under andre verdenskrig, og skjønner etter hvert at familie kan være så mangt.

Veronica Henry er en av Englands alle fremste feelgood-forfattere, og bøkene hennes er et sikkerstikk når man vil drømme seg bort med en skikkelig god bok. Hun skriver så varmt og nært om hverdagskonflikter, om å føle seg alene i sin egen familie, og om å gjenoppdage både seg selv og kjærligheten. Med levende og troverdige karakterer og hus man har lyst til å flytte rett inn i, er det en fornøyelig affære å dykke ned i romanene hennes. Ved endt lesning sitter man ofte igjen med en tåre i øyekroken, og med et hjerte fylt med håp.

God bok!

Hilsen Anne Louise Morseth-Nordbryhn, @feelgoodredaktoren

 

«Rett og slett strålende eskapisme» Lucy Diamond

«En sann glede!» Jill Mansell

«Varm, følelsesladd og fylt med håp.» Sarah Morgan

 

NB: Kun 199,-

En familieoppskrift utkommer januar 2022. Langhelgen finnes som pocket og i lydbok, og høsten 2022 utkommer Drømmehuset.

 

Relaterte artikler

Fem oppløftende romaner

Fem oppløftende romaner

Det blir mørkere ute, og det frister aller mest å drømme seg bort med en god bok. November er her, og vi slår et...