Lag skikkelig digg quesadillas
Lag skikkelig digg quesadillas
Lurer du på hvordan du lager den utrolig fristende quesadillaen fra En skikkelig digg kokebok?
Her er oppskriften. Kos deg!
Quesadillas med sopp og spinat
Rask og deilig rett som egner seg som en varm helgelunsj, en middag med litt tilbehør, eller til og med som tilbehør til suppe! Linsene fungerer utmerket i quesadillas, og vil antagelig heller ikke merkes av små eller store skeptiske gjester. Maispureen og limedressingen er veldig god til. Anbefales!
SOPPFYLL
2 ss smør eller olje
2 hvitløksfedd, finhakket
500 g valgfri sopp, i skiver
1 ts salt
1–2 ss tacokrydder, hjemmelaget
(side 36) eller kjøpt
1 liten boks grønne linser, 175 g, skylt
200 g frisk spinat
200–250 g revet valgfri ost,
gjerne cheddar
8–10 tortillalefser, gjerne fullkorn
eller mais
stekeolje, f.eks. rapsolje
ANBEFALT TILBEHØR
Maispuré (side 33)
Limedressing (side 32)
FREMGANGSMÅTE
• Bruk en stekepanne med høye kanter eller en vid kjele. Smelt smøret eller varm oljen på medium sterk varme, og stek hvitløken i et par minutter til den er blank.
• Tilsett sopp, og stek til den er brun og har sluttet å avgi fuktighet.
• Ha så i salt, tacokrydder, linser og spinat, og rør til alt er varmt og spinaten har falt sammen.
• Smak til med tacokrydder og eventuelt annet krydder. (Smaken er veldig avhengig av hvor sterkt tacokrydderet ditt er, så prøv deg frem.)
• Legg så litt ost på den ene halvdelen av en tortilla, ca. 3 ss soppfyll, og deretter litt ost igjen.
• Brett tortillaen sammen så du får en halvmåne, og stek den i litt olje på begge sider til osten er smeltet og tortillaen er gyllen.
• Del i 2–3 trekanter og server med ønsket tilbehør.
Flere oppskrifter finner du i En skikkelig digg kokebok.