1917 Petrograd Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2017
352 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205468375

1917 Petrograd

Fanget i den russiske revolusjonen

Helen Rappaports mesterlige beretning om utbruddet av den russiske revolusjon, fortalt gjennom øyenvitneskildringer fra utenlandske aktører som var tett på hendelsene.
Pris 449,00

Mellom den første revolusjonen i februar 1917 og Lenins bolsjevik-kupp i oktober samme år var Petrograd (tidligere St. Petersburg) i opprør. Midt i dramaet befant det seg en stor og sammensatt gruppe utlendinger – diplomater, journalister, forretningsmenn, bankierer, guvernanter, frivillige sykepleiere og selskapsløver i utlendighet. Mange skrev dagbok og sendte brev hjem – blant dem en engelsk sykepleier som hadde overlevd «Titanic» og den amerikanske ambassadørens svarte kammertjener. 

Helen Rappaport baserer fortellingen på dette svært rike materialet, hvorav mye aldri før har vært publisert. Det bringer oss rett inn i de blodige hendelsene, der vi ser, føler og hører revolusjonen slik den artet seg for de som var til stede.

Den russiske revolusjonen har 100-årsmarkering i 2017.  En bok for alle med interesse for historie og internasjonale samfunnsspørsmål.

«En fengslende, levende og grundig dokumentert krønike om den russiske revolusjonen.»

Simon Sebag Montefiore

terningkast5_logo

" ...spennande fortalt og med mykje dramatikk" Tom Hetland, Bergens Tidende

terningkast5_logo

"Denne boken er begavet historieskriving ... et dypdykk i både kjente og mer ukjente kilder - alt i en billedrik kontrastering man sjelden ser maken til." Johan O. Jensen, Adresseavisa

«100-årsmarkeringen av den russiske revolusjon vil utløse mange bøker. Det skal godt gjøres å skape noe bedre enn denne høyst originale, grundige og suverent konstruerte fortellingen.»

Daily Telegraph