Gyldendal inngår samarbeid med Aftenposten Junior

Gyldendal inngår samarbeid med Aftenposten Junior

Nå blir det enda enklere for lærere å gjøre undervisningen relevant, med direkte tilgang på dagsaktuelt nyhetsstoff – spesielt utviklet for barn.

– Kombinert med de digitale læremidlene i Skolestudio og Salaby kan Gyldendal nå tilby en enda bedre plattform for læring og undervisning til norske skoler og kommuner, sier Ulv Pedersen i Gyldendal Undervisning.

– Det redaksjonelle innholdet fra Aftenposten Junior skole vil tilføre totaltilbudet vårt en aktualitet som vi ikke tidligere har hatt, og det er vi veldig stolte av, sier han.  

Samarbeidet innebærer at Gyldendal overtar det kommersielle ansvaret for Aftenposten Junior skole og vil fronte plattformen både som en egen selvstendig tjeneste, men også i kombinasjon med sitt eget digitale læringsmiljø.

Ressursbehov i klasserommet
– I praksis vil det si at lærerne vil få enda bedre mulighet til å bruke dagsaktuelt stoff i undervisningen, sier Hanne-Mari Eide Bennett, forlagssjef for kunder og kommunikasjon i Gyldendal Undervisning. – Vi vet at med en verden som er i stor og rask endring, så er det behov for ressurser i klasserommet i morgen om det som skjer i dag. Ved å inngå et samarbeid med en så anerkjent redaksjon som Aftenposten Junior tilfører vi læremidlene våre en svært verdifull aktualitetspuls og kan svare enda bedre på behovene lærerne har i klasserommet, sier hun.

Selv om Gyldendal tar over det kommersielle ansvaret for Aftenposten Junior skole, skal innholdet og teknologien på plattformen fortsatt utvikles av Aftenposten, og navnet består:

– Vi er veldig stolte av Aftenposten Junior skole, både av journalistikken vår og den egenutviklede presentasjonen av den. Aftenposten vil derfor fortsatt satse på videreutvikling av gode brukeropplevelser for lærere og elever i denne tjenesten, sier Mari Midtstigen, redaktør i Aftenposten Junior.

Nyhetsinnhold til enda flere barn

Sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, sier endringen betyr to ting for Aftenposten:

– Vi får muligheten til å tilby kvalitetssikret og tilpasset nyhetsinnhold til enda flere barn. Og vi får muligheten til å etablere en relasjon til Aftenposten blant nye unge lesere.

Eilertsen mener at barn på lik linje med voksne fortjener kvalitetsinnhold laget på deres premisser, utgitt av redaktørstyrte medier.

– Der har Aftenposten Junior bygget en posisjon i over ti år, og dette er et naturlig neste steg for oss, forteller Eilertsen.

Redaktør Midtstigen sier de inngår samarbeidet med Gyldendal fordi forlaget har erfaring, kunnskap og en posisjon i skolen som vil bidra til at Aftenposten Junior når ut til enda flere elever med journalistikken sin.

– Vi vet at dagens elever lever i en verden hvor det skjer veldig mye. De får informasjon om, og blir påvirket av, mange store nyhetshendelser hver dag. Den informasjonen kommer gjerne fra sosiale medier og er ikke tilpasset dem, gir ikke god nok bakgrunn og man vet ikke helt hvem som er avsender, sier Midtstigen.

– Det unike med vår måte å lage journalistikk på er at vi ikke bare tilpasser voksennyheter til barn, men er ute og jobber frem sakene fra bunnen av. Journalistene våre er ute og snakker med barn i hele landet, og lærerne kan være sikre på at det er trygg og riktig informasjon fra en kjent avsender, sier hun.

Fakta Gyldendal Undervisning
Gyldendal Undervisning er Norges største undervisningsforlag. Vårt innovative utviklingsmiljø har i samarbeid med noen av landets beste pedagogiske ressurser, og gjennom praktisk utprøving i klasserom over hele landet, utviklet mange av landets mest anvendte læremidler og digitale læringsressurser, heriblant også det unike og prisbelønte læringsuniverset, Salaby.

Fakta Aftenposten Junior skole

Aftenposten Junior skole er en digital læringsplattform basert på nyheter tilpasset barn og unge. Vi skal gi elever bedre leseferdigheter, gjøre dem mer engasjert i samfunnet, og frigjøre tid brukt til planlegging for lærere.

Relaterte artikler