Pocketnytt i mai!

Pocketnytt i mai!

Mai byr på både sommerlig feelgood, litteratur av nobelpriskvalitet og historien om legendariske Jürgen Klopp – mannen som gjør spillere til vinnere. Denne bokmåneden har noe for alle! Riktig god lesing!

Jenny Colgan er et navn du bør merke deg om du elsker koselige bøker med varme, humor og en liten dose romantikk. Colgan gjør suksess verden over, og i Sverige er bøkene hennes nå solgt i over en million eksemplarer! I fjor utga vi første bok i den sjarmerende romanserien Den lille øya i havet. Det er om Flora som forlater det hektiske livet i London og åpner kafé i hjembyen på den skotske øya Mure. Det er om å jobbe for det man tror på, det er om mennesker og samhold, det er skotsk regnvær og det er bakervarer. Faktisk er det også bonusoppskrifter bakerst i boka, og selv har jeg blitt hekta på bannocks. Anbefales for alle som sliter med å bake perfekte brød! I mai lanserer vi den frittstående fortsettelsen om Flora rett i pocket. Den endeløse stranden er perfekt sommerlesning! Og jammen skal jeg ikke prøve meg på å lage skotske tablets denne gangen.

 

Før plogen din over de dødes knokler er ikke mindre enn en usedvanlig lesbar nobelprisroman. Polske Olga Tokarczuk, vinneren av Nobelprisen i litteratur 2018, har med denne boka skrevet noe helt særegent. Og jeg lover deg at det er oppslukende lesning! Selv klarte jeg ikke å legge fra meg denne merkelige, ville, skakke og forholdsvis lille boka på 290 sider. Det er en mørk feministisk komedie, en eksistensiell fabel, en hyllest til poeten William Blake og et mordmysterium. Og til slutt er det kanskje en slags kritikk mot den verdenen vi lever i, der dyrene er underlagt menneskene og menneskene er deres selvsagte herrer. Og slik spinner denne romanen også rundt et viktig tema i Tokarczuks forfatterskap: meningen med våre moderne liv.

 

Ikke mange bøker selger to eksemplarer i sekundet. Det gjorde Fifty Shades of Grey-trilogien på det meste. Nå er forfatteren, E L James, aktuell med ny bok. The Mister er en lidenskapelig kjærlighetsfortelling fra hjertet av London. Det er om Maxim og Alessia. Han rik og kjekk, hun tilbakeholden, vakker og musikalsk. Det er selvsagt klart for lidenskap og spenning!

 

Siste bok i dette pocketslippet er enda mer lidenskap, enda mer England. Det er fotball! Klopp er boka for alle Liverpool-supportere her hjemme. Og det er boka for alle som er interessert i suksesshistorier og ledelse. Gjennom eksklusiv tilgang til familie, venner, spillere og kolleger, får vi bli med bak kulissene både i Mainz, Borussia Dortmund og Liverpool. Pocketboka er også oppdatert med nye kapitler om sesongen 2018/2019 og Champions League-seieren. Jeg sier som Frode Øverli: «Jürgen er mannen. Dette er boka. Klopp your hands!»

 

Riktig god lesemåned!

 

Sigrun

Pocketredaktør

Pocketnytt-i-mai

Relaterte artikler

Les utdrag!

Les utdrag!

Olav W. Rokseth med ny thriller om kidnappingsdrama i Syria og terrortrussel mot Norge! I "Husk du skal dø" er...