Et tilfluktssted Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2021
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205554382
Oversetter: Agnete Øye

Et tilfluktssted

En historie om skjebne og undergang som utspilles i en lukket verden av tette og brutte forbindelser – fra forfatteren av Omriss-trilogien.
Pris 379,00
Lanseringsdato: 14. oktober 2021

M, en kvinne i opprør med seg selv, vandrer rundt i Paris’ solfylte gater og kommer over utstillingen til en berømt kunstner. Bildene slipper ikke taket i henne, selv ikke etter at hun er kommet hjem til den øde kystregionen der hun bor sammen med mannen sin. Tanken på bildene og kunstneren som har malt dem, fortsetter å uroe henne. Hun skriver derfor til ham og inviterer ham på besøk.

Og dermed snus dagliglivet på hodet. Datteren til M vender tilbake til hjemstedet med kjæresten sin, samtidig som maleren dukker opp med en vakker, ung kvinne. I denne lukkede verdenen oppstår det snart gnisninger. Malerens stille, men demoniske tilstedeværelse skaper kaos i M. Etter hvert som hemmeligheter, allianser og lengsler kommer til syne, er hun tvunget til å velge mellom sine dypeste impulser: å innrette seg eller å gjøre opprør.

Romanen svever mellom fortid og nåtid, det gotiske og samtidige, fiksjon og virkelighet – og fortsetter å hjemsøke leseren lenge etter at boken er lest ferdig. Med Et tilfluktssted utforsker Rachel Cusk muligheten for at kunst både kan redde og ødelegge oss, og bekrefter at menneskets sjel kan slåss med de mørkeste demoner.

Rachel Cusk er en av Storbritannias og vår tids mest toneangivende forfattere, og hun har vært nominert til, og vunnet, en rekke priser for bøkene sine.

«Rachel Cusks nye roman Et tilfluktssted — hennes første siden gjennombruddet med Omriss-trilogien — er et nydelig og smertelig stykke arbeid.» Vox

«Rachel Cusk viser hvorfor hun er en av våre mest interessante forfattere.»
The Times

«Omriss-trilogien er vanskelig å følge opp, men Et tilfluktssted er et utmerket steg videre.» NPR

«… ved å bruke Luhans memoar som mal for karakterer og plot, er Cusk i stand til å dykke ned i de ideene som interesserer henne mest, og det fører Et tilfluktssted til dype, innsiktsfulle steder.» The Washington Post

«Strålende prosa og gjennomborende innsikt formidler et mørkt, men overbevisende syn på menneskenes natur.» Kirkus Review

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris