Forfatter og artist utgir album sammen

Albumet heter This stays between us og er en kombinasjon av engelske oversettelser av utdrag fra Alexander Kielland Krags debutbok Dette blir mellom oss og Emelie Hollows sanger.

Romanen Dette blir mellom oss (DBMO) av Alexander Kielland Krag har blitt lansert digitalt som en Instagram-bok og går nå som et show på Snapchat. Dette albumet er med på å utvide det digitale universet med en unik lydopplevelse som består av poetiske utdrag fra romanen. 

Tekstutdragene fra boken er tematisk tett knyttet opp til de utvalgte sangene fra Emelie Hollow, og sammen skaper de en sterk historie om den første store forelskelsen, og usikkerheten og sårbarheten den fører med seg. Alle tekstutdragene fremføres av Emelie Hollow. 

Samarbeidet har sitt utspring i et felles ønske fra artist og forfatter om å formidle budskapet om at kjærlighet er kjærlighet, uansett legning. Albumet lanseres på Spotify og Apple Music 16. juni. Hør den her.

– At historier og musikk hører sammen og kan frembringe sterke følelser, vet vi jo allerede godt fra filmens verden, men det har nok vært mindre vanlig i litteraturen å bruke musikk for å fremheve en følelse eller et budskap, sier forfatter Alexander Kielland Krag.

Han fortsetter: – Jeg hørte mye på Emelies musikk da jeg skrev Dette blir mellom oss. Hun har en helt unik stemme som gir så mye plass til store følelser, og den samme plassen forsøkte jeg å gi følelsene i boken min. Da vi fikk mulighet til å gå sammen for å lage noe som kombinerte begge uttrykkene, føltes det derfor som et helt naturlig neste steg.

Emelie Hollow forteller følgende om samarbeidet:– Jeg syns det er fantastisk å få være en del av noe så innovativt og spennende som dette! Jeg har alltid vært veldig glad i å lese, og har hentet mye inspirasjon til musikken min gjennom litteraturen. Det gjør det litt ekstra spesielt for meg å få ta en del av «This Stays Between Us», og jeg gleder meg til å se hvordan dette kan være med på å forme hvordan vi i fremtiden kan samarbeide mer på tvers av ulike kunstformer.

Gyldendal forsøker hele tiden å finne nye måter å formidle litteratur og sterke historier på, og samarbeider med Universal om å utforske kombinasjonen og skjæringspunktet mellom litteratur og musikk.

For utgivelsen av Dette blir mellom ossInstagram vant Alexander Kielland Krag og Gyldendal Fast Companys pris for World Changing Ideas i kategorien for medier og underholdning i 2021. 

Album 2 Latter

Relaterte artikler

Comeback fra McCarthy

Comeback fra McCarthy

16 år etter hans forrige utgivelse er USAs viktigste nålevende forfatter, Cormac McCarthy, igjen aktuell. Dette er...
Lanserer pensum som lydbok

Lanserer pensum som lydbok

– Vi ble raskt slått i bakken av mottagelsen, sier konserndirektør for Tjenester og vekst i Gyldendal. Nå følges...