Berit Nordstrands gode påskemat

Berit Nordstrands gode påskemat

Prøv Berit Nordstrands ingredienser til en digg påske hjemme.

– Jeg gleder meg vanligvis til hyttepåske på Oppdal, men i år blir det bare å hente langrennski og påskepynt hjem og ta dagsturer hjemmefra. Gleder meg uansett til å pakke sekken med god mat og drikke og komme meg ut på tur, sier Berit Nordstrand.

Hvordan blir påsken annerledes i år?

– Jeg elsker snowboardkjøring i Oppdalsfjellene, det blir det ikke i år. Stortrives også med venner og kjente på grilling over bålpanna og med god drikke og latter i hytteveggen. Jeg går heller ikke av veien for en afterski, det blir det heller ikke. Fokuserer på muligheter denne påska fremfor hindringer. Jeg gleder meg til å tråkke på langrennski i gamle skispor fra den gang jeg hadde barna med i pulk i Malvikmarka. Attpåklatten Mathea (12) skal få oppleve påsken slik hennes større søsken opplevde påsken da de var små. Med pakkpulk, reinskinn, vedkubber, pinnebrøddeig, pølser og kakao. Det blir stas.

Hva er ditt beste matminne fra påsken?

– Det må bli langstekt lammelår på en seng av rotgrønnsaker servert med fløtegratinerte potet og magisk god rødvin.

Dine favorittingredienser – fra innhold i påskeegget til middager?

– I påskeegget ønsker jeg meg rawkuler av nøtter, dadler, lakrispulver og kakao og noen gode biter mørk sjokolade. Ingredienser til middag må bli lam, økologisk kylling og torsk både fersk og som klippfisk til bacalao. Og masse grønt selvsagt til spennende grønnsaksretter.

Hvorfor kan man spise lammestek med god samvittighet?

– Fordi lammet går på beite i Norge og beiter krattskog og løv som gjør at kjøttet for magisk næringsverdi for oss med nesten de samme fettsyrene som i mager fisk. Og fordi vi har overproduksjon av lammekjøtt i Norge og i større grad bør velge kjøtt fra slike flotte beitedyr. God påske, alle sammen! 

Les mer om Omstart30 her.

Berit-Nordstrands-gode-paaskemat

Relaterte artikler

Nytt år, nye muligheter!

Nytt år, nye muligheter!

Møt det nye året sterkere, sunnere og med nytt mot! Det er godt å sette seg nye mål. Vend motgang til medgang, test...