Bok fra mannen bak Forbrytelsen

Forfatteren bak den danske tv-serien Forbrytelsen, Søren Sveistrup, er klar med sin første roman noensinne – og før den i det hele tatt er utgitt i Danmark selges den nå verden over i intense budrunder.  

Søren Sveistrup (f.1968) er en internasjonal manusforfatter og produsent av flere TV-serier. Fra 2007 til 2012 var han manusansvarlig og skaper av Forbrytelsen, som senere har vunnet flere internasjonale priser og blitt solgt til mer enn 100 land.

Det var under krimfestivalen i Horsens i år at krimredaktør i Gyldendal, Siren Marøy, fikk nyss om boken for første gang. Det ryktes at Sveistrup jobbet med en krimroman med tittel Kastanjemannen. Kort tid etter var rettighetene kjøpt, noe som gjorde Gyldendal Norsk Forlag til det første forlaget i verden til å sikre seg de svært forventede rettighetene. Siden da er rettighetene solgt i rekordfart verden over, og det er pågående auksjoner flere steder.

dansk_omslag1

- Kastanjemannen er virkelig en ekstraordinær krim. Fortellingen har et høyt tempo og et intrikat plot. I tillegg er Søren Sveistrup en mester i å skape karakterer der han går i dybden på menneskets intense psyke. Dette er begynnelsen på et stort krim-forfatterskap, forteller krimredaktør Siren Marøy.

De siste årene har Sveistrup skrevet flere filmmanus, blant annet originalmanuset til The Day Will Come (premiere i april 2016) og adapsjonen av Jo Nesbøs Snømannen. Han har en master i litteratur og historie fra Universitetet i København, og er uteksaminert som manusforfatter ved Danish Film School.  

Kastanjemannen har dansk lanseringsdato 6. juni 2018, og boken vil utkomme på norsk 26.oktober 2018.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Victoria J. Spanthus
Informasjonskonsulent
Mail: victoria.spanthus@gyldendal.no
Telefon: +47 938 22 354

Bok-fra-mannen-bak-Forbrytelsen

Relaterte artikler

Oversetteren anbefaler

Oversetteren anbefaler

"Hvis du har sans for episk diktning og for det smått absurde, kan jeg varmt anbefale Nøkken som følge de stadig...
Bli kjent med debutanten

Bli kjent med debutanten

Linda Skomakerstuen debuterer med feelgood-romanen Uten vesentlige feil eller mangler. Hils på forfatteren bak...
Bli kjent med debutanten

Bli kjent med debutanten

Erik Eikehaug har skrevet en kritikerrost debutroman med vårens mest originale tittel: James Franco spytter når han...