Eksplosiv thriller fra Nord-Korea!

Eksplosiv thriller fra Nord-Korea!

Er du fascinert av Nord-Korea? Da D. B. John skrev Nordstjernen, ble han fortalt at «den må du lenger ut på landet med».

I et intervju med Aftenposten forteller forfatter D. B. John om suksessromanen, og om opplevelsen av å bo i Nord-Korea. John, som reiste til Pyongyang i 2012, har hatt stor suksess med thrilleren Nordstjernen, og filmrettighetene er allerede solgt. 

– Virkeligheten overgår fiksjonen i Nord-Korea. I starten var jeg redd ingen ville tro på historien min. Jeg møtte motstand og ble fortalt at «den må du lenger ut på landet med», sier John til Emil Mohr.

Det er ingen tvil om at D. B. Johns unike erfaringer fra landet har lagt grunnlaget for en troverdig, fascinerende og intens thriller. Redaktør Siren Marøy anbefaler boken på det varmeste:

"Nordstjernen er ikke bare en utrolig spennende thriller, det er også en bok som gir deg innsikt i hvordan det faktisk er å leve i Nord-Korea. Forfatteren D.B. John har selv vært der flere ganger, og har snakket med flere avhoppere. I Nordstjernen får du intens spenning, et godt plott og en historie som sier noe viktig om Nord-Koreas forhold til resten av verden."

Fyller tomrommet etter I Am Pilgrim

Både internasjonalt og her til lands har boken fått god mottakelse, også før den norske oversettelsen har vært på markedet. I A-magasinet skrev Asbjørn Slettemark følgende:

«Har du lett lenge etter en roman som kan fylle thrillertomrommet etter I Am Pilgrim? Søket er over! Star of the North begynner da en koreansk-amerikansk ung kvinne og kjæresten blir kidnappet fra en strand i Sør-Korea, og ender 500 sider senere med et geopolitisk klimaks av de mest eksplosive. I mellomtiden blir vi kjent med tvillingsøsteren Jenna, som går fra nervevrak via professortittel til veltrent CIA-agent og undercoverheltinne, og noen strålende sidehistorier om Nord-Koreas mørkeste sider.» 

I tillegg skriver forfatter Lee Child: «Ekstraordinær … smart, sofistikert, spennende – og viktig. Hvis du skal prøve en ny ting i år, la det bli Nordstjernen.» Lee Child

Om Nordstjernen:

1998, en amerikansk-koreansk tenåringsjente blir kidnappet fra en strand i Sør-Korea. Mest sannsynlig av nordkoreanske agenter. Tolv år senere leter fremdeles tvillingsøsteren Jenna, etter henne. Jennas akademiske dyktighet og interesse for Nord-Korea gjør at hun kommer i CIAs søkelys. De tilbyr henne en stilling og det åpner seg en mulighet for å kunne reise på et oppdrag i Nord-Korea. 

Samtidig, i Nord-Korea, finner en bondekone en internasjonal hjelpepakke i skogen. Hun benytter muligheten til å selge varene på svartebørsen. 

En offiser av høy rank, Cho, oppdager med frykt at han kan være i slekt med en landsforræder. Hvis dette blir oppdaget kan det bety døden både for ham og hans familie. 

Etter hvert som historien skrider fram, vil disse tre skjebnene møtes og det bygger seg opp til en intens bladvender.

Boken er oversatt av Kurt Hanssen.

Eksplosiv-thriller-fra-Nord-Korea

Relaterte artikler

Slik blir barna superlesere

Slik blir barna superlesere

Sommerferien er her, og lange, late dager ligger foran oss. Hvordan kan du som forelder få barna til å opprettholde...