Veiledning

Slik administrerer du Feide-grupper

Finner du ingen Feide-grupper når du starter Smart Øving, Skolestudio eller andre av Gyldendals digitale produkter? Her får du hjelp til å se og feilsøke dine Feide-grupper.

Informasjon om brukere og gruppetilhørighet

Mangler det elever eller lærere i gruppene kan dette skyldes følgende:

  1. Elev/lærer har enda ikke logget seg inn med Feide i våre produkter inneværende skoleår, og deres informasjon har enda ikke blitt overført til oss. 
  2. Elev/lærer er ikke lagt i riktig grupper i skoleadministrativt system, og vises dermed ikke i gruppen.  

Informasjonen vi har om skolens brukere og gruppetilhørighet baserer seg på informasjonen dere har i skoleadministrativt system. Denne informasjonen henter vi fra Feide hver gang en bruker logger seg inn hos oss. Du kan sjekke hvilken informasjon vi henter om din gruppetilhørighet på Feide Innsyn.

Tips! Hvis du opplever at du mangler grupper og elever kan du teste med å logge deg helt ut og inn, altså fylle inn Feide-informasjonen din på ny. Det er først når du fyller inn Feide-informasjonen at vi oppdaterer Feide-dataene.

Hvis ikke informasjonen i skoleadministrativt system speiles i Gyldendal lisens eller i våre digitale produkter, så vil det synkroniseres med en gang brukeren logger seg inn med Feide hos oss. Du kan likevel tildele lisenser i Gyldendal lisens på forhånd, hvis det er hele trinn eller klasser som skal ha lisens, se hvordan her

Kommer det nye elever og lærere ila. skoleåret, husk å legge dem til i respektive Feide-grupper tidlig slik at de får kommet raskt i gang med digital undervisning. Det samme gjelder vikarer, her er Feides retningslinjer for gode rutiner. Ny lærer/elev må skrive inn Feide-informasjonen for at dataene skal bli oppdatert hos oss; logg helt ut og inn om ikke gruppeinformasjon blir oppdatert med en gang.

Tips! Det kan være smart å lage en egen Feide-gruppe for alle lærerne, eller egne faggrupper med lærere, slik at de enkelt kan dele undervisningsopplegg med hverandre i Skolestudio

Hvis dere ikke bruker Feide, eller du ønsker å opprette en gruppe som ikke er forhåndslagd i skolens administrative system, kan du gjøre det her: opprett manuell læringsgruppe.

Sjekk at du er lagt inn i en Feide-gruppe  

Er du usikker på hvilke Feide-grupper du har tilgang til, kan du enkelt se gruppetilhørigheten din her: https://innsyn.feide.no/groups

Hvis du mangler gruppetilhørighet, eller du ser at det mangler elever i gruppen din, ta kontakt med Feide-ansvarlig ved din organisasjon eller den som er ansvarlig for skoleadministrativt system, og be dem melde deg/eleven(e) inn i gruppene du skal ha tilgang til.

 

Sjekk at gruppene du ligger i er konfigurert som Studieretning  

Våre digitale produkter filtrerer ut grupper merket Ad Hoc eller Organisasjon, ettersom de stort sett er administrative grupper. Kontakt Feide-ansvarlig ved din organisasjon for å opprette nye grupper med type Studieretning.

Tips:  

  • På denne siden kan du opprette en manuell gruppeuten kobling til Feide.
  • I Smart Øving kan du opprette manuelle grupper i nedfallsmenyen. Se artikkelen Kom i gang med Smart Øving for oppskrift.
  • Du kan legge til nye medlemmer i alle dine grupper ved å dele en tilgangskode med dine elever eller ved å sende lærerkode via e-post. Tilgangskoden aktiveres i SkolestudioDisse medlemmene blir lokale medlemmer og de vil ikke vises i skolens administrasjonssystem eller i Gyldendal lisens. Du kan selv fjerne disse medlemmene fra gruppa igjen. Du kan administrere gruppene dine her.

Relaterte artikler