Gyldendals portefølje av kliniske verktøy

I tillegg til ordinære fagbøker, har Gyldendal akademisk en voksende portefølje av manualer og kliniske verktøy.

Våre manualer og kliniske verktøy

I tillegg til ordinære fagbøker, har Gyldendal akademisk en voksende portefølje av manualer og kliniske verktøy.

SCID

SCID-verktøyene veileder klinikeren gjennom diagnosearbeidet, steg for steg. SCID-5-KV dekker de oftest forekommende diagnosene i klinikk innen psykisk helsevern for voksne, mens SCID-5-PF dekker personlighetsforstyrrelsene.

DBT Ferdighetstrening

Dialektisk atferdsterapi (DBT) er en behandlingsmetode for mennesker med selvskading, kronisk suicidalitet og emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse. Sentralt i behandlingen står utvikling av ulike ferdigheter for lettere å mestre livet. Les mer om DBT ferdighetstrening.

DC: 0—5

DC:0--5 kombinerer den beste tilgjengelige kunnskapen fra forskning og klinisk praksis og den beste tilgjengelige kunnskapen om sped- og småbarnsutvikling. Ved klassifisering av de yngste barnas tilstandsbilder er DC:0–5 et viktig supplement til de ordinære diagnosesystemene ICD og DSM.

Prolonged exposure therapy for PTSD

Prolonged exposure er en fleksibel metode som gjør det mulig å skreddersy en effektiv behandling som passer for ulike pasienter med PTSD, også dem med komplekse og kroniske traumelidelser. Boken inngår i den anerkjente serien Treatments that work fra Oxford University Press, og er den første boken fra denne serien som er oversatt til norsk.

 

Prolonged Exposure Therapy
Andre nyheter innen psykisk helse

Nyheter

Relaterte artikler