Gyldendal Norsk Forlag

Gjennom snart hundre år har Gyldendal hatt en sentral rolle i det norske samfunnet. Vårt oppdrag har vært å skape og formidle historier, kunnskap, kulturopplevelser og samfunnsforståelse. Underveis har verden vært i kontinuerlig endring, og vi har endret oss med den.

Vårt hovedmål er å skape og formidle verdier innenfor kultur og kunnskapsfeltet

Hele vår historie er preget av en stadig søken etter nye og bedre måter å utøve vårt oppdrag på, fra blysats til kunstig intelligens.

Og slik skal vi fortsette å utvikle oss. Vi henter kraft fra spennet mellom vern av viktige verdier og å skape en ny fremtid, mellom å være drevet av våre kunders behov og samtidig forvalte vårt samfunnsansvar.

Når verden nå endrer seg raskere, skal vi fortsatt stå støtt med høy kvalitet og stort mangfold ved å utnytte energien og mulighetene endringene gir. Slik vil vi fortsette å bidra med innhold og tjenester som gir nytte og verdi til hele den norske befolkningen. Og slik skal vi fortsette å være til stede for mennesker i alle faser av livet.

Ønsker du å lese mer om Gyldendals historie? Klikk her!

Gyldendal 2022 LR 57

Nobelforlaget Gyldendal

Gyldendal har gjennom årene gitt ut bøker av en rekke nobelprisvinnere i litteratur, og er det forlaget i verden som har utgitt flest nobelprisvinnende forfattere. Listen strekker seg fra Bjørnstjerne Bjørnsons pris i 1903 til Annie Ernaux i 2022. Til sammen har Gyldendal utgitt 64 nobelprisvinnere.

Se oversikt

Våre litterære priser

Gyldendal deler ut både Sultprisen og Gyldendalprisen. Les mer om prisene og se oversikt over vinnere her:

Les mer

Gyldendal er alltid på utkikk etter nye forfattere

Gyldendals skriveskole er et tilbud for nye forfattere og holdes årlig. Har du et manuskript klart, eller trenger noen råd på veien i arbeid med teksten, les mer på våre ressurssider for forfattere her.

Gyldendal 2022 LR 76

Gyldendal utvikler prisvinnende og markedsledende tjenester innen utdanning, helse, juss og litteratur

Vi bidrar med innhold og tjenester som gir nytte og verdi til hele den norske befolkningen i alle faser av livet. Vi er opptatt av å skape de gode historiene, formidle kunnskap og informasjon, og å drive verden fremover ved hjelp av teknologi og design. 

Vi utvikler innhold i ulike formater til stadig nye tjenester, se for eksempel Skolestudio, Rettsdata, Riktig, Praxi, Qudos og Bok + Nett.

Er du interessert i å jobbe hos Gyldendal? Hos oss kan du arbeide med alt fra å lage artige barnebøker og tegneserier til å utvikle fremtidens løsninger for læring, høyere utdanning og juss. Les mer her.

Gyldendal 2022 LR 55

Bærekraft i Gyldendal

Bærekraft er en naturlig del av Gyldendals samfunnsoppdrag. Gjennom våre produkter og tjenester kan vi påvirke og tilrettelegge for en bærekraftig fremtid som tilfredsstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å tilfredsstille sine behov. Overordnet ser vi en stor mulighet for positiv påvirkning på miljø og samfunn, samtidig som vi anerkjenner vårt ansvar for å redusere negative påvirkning på miljø og samfunn gjennom drift og produksjon.

Les mer

Trees ASA

Hold deg oppdatert!

Vil du være den første til å motta spennende nyheter fra Gyldendal? Meld deg på et av våre nyhetsbrev, og få informasjon om arrangement, boknyheter, lanseringer, læremidler eller pensumforslag.

Ja, takk!

Lurer du på hva som skjer på Gyldendalhuset? Vi holder jevnlig arrangement for barn, boklanseringer, seminar og kurs. Gå til oversikt her:

Arrangementskalender

Bøker