Annie Ernaux til Oslo

En begivenhet!

Annie Ernaux er en av Frankrikes viktigste nålevende forfattere, og debuterte med romanen Les Armoires vides i 1974. Hun er kjent for sine selvbiografiske romaner der hun utforsker temaer som familierelasjoner, seksualitet, lidenskap og skriving, samtidig som hun alltid er politisk og opptatt av kjønn og klasse.

- Det er en begivenhet at Annie Ernaux avlegger Norge et besøk, konstaterer daglig leder for Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza.

17. august kl 19.00 kan Ernaux oppleves live på Litteraturhuset i Oslo. Til å samtale med Ernaux kommer en av de som har bidratt sterkt til å løfte hennes forfatterskap i Norge: forfatter Sandra Lillebø. Hun møter Ernaux til en samtale om hennes forfatterskap og skrivende liv. (Dette arrangementet er utsolgt.)

18. august kl 10.00 presenterer Gyldendal sin høstliste på Sehesteds plass. Ernaux vil gjeste seansen, og hennes nyeste roman vil bli presentert.

Annie Ernaux Portrett

Forfatterens første norgesbesøk markeres med ny bok

Den norske utgivelsen av Den unge mannen slippes 18. august

På slutten av 1990-tallet hadde Annie Ernaux et forhold til en tretti år yngre mann. I noen måneder levde hun som den lidenskapelige kvinnen hun var som ung. Slik ble forholdet en reise i tid og en erfaring som hjalp henne over et hinder i sitt eget forfatterskap.

Den unge mannen er fortellingen om dette intense forholdet – og en nøkkel til å forstå Annie Ernaux’ verk, hennes forhold til tid, minner og skriving.

Ernaux` første norgesbesøk markeres med den norske utgivelsen av Den unge mannen, som slippes 18. august i Henninge Margrethe Solbergs oversettelse.

Boken ble lansert i Frankrike i mai 2022 til jublende anmeldelser.

Annie Ernaux Den Unge Mannen

Les deg opp på Annie Ernaux' forfatterskap!

Relaterte artikler

Comeback fra McCarthy

Comeback fra McCarthy

16 år etter hans forrige utgivelse er USAs viktigste nålevende forfatter, Cormac McCarthy, igjen aktuell. Dette er...