Norges fantasydronning fester grepet

Norges fantasydronning fester grepet

Har du ennå ikke entret Siri Pettersens fantastiske univers? Da er det på tide.

Siri Pettersen kalles ikke Norges fantasydronning uten grunn. Med trilogien Ravneringene, bestående av bestselgerne Odinsbarn, Råta og Evna, satte hun salgsrekorder ingen trodde var mulig for en norsk forfatter i en relativt unorsk sjanger. Med sin nye trilogi Vardari, med første bok Jernulven, fester hun grepet om sitt publikum.

 

EDIT Siri Pettersen © Loen, Julie 1

I Jernulven møter vi Juva, som er av blodleserætt. Blodleserne hylles for sannsyn, men er ikke annet enn svindlere som fråtser i folks frykt, for penger og makt. Hun har sverget å aldri bli en av dem. Men når familien trues av vardari, de uhyggelige varige som aldri eldes, vikles Juva nådeløst inn i jakten på blodlesernes arv; en mørk hemmelighet som en gang forandret verden, og kan gjøre det igjen. For å overleve må hun konfrontere barndomsminnet hun har kjempet for å glemme: den gangen hun så djevelen. Jernulven er et fengslende fantasy-mysterium med norrøne røtter, om blod, begjær og avhengighet. Les et utdrag her

"begynnelsen på en fortidsfantasy så intens og mesterlig satt sammen, at den nesten ikke er til å holde ut"
Kristine Isaksen, VG

Siri Pettersens fantasy er fantasy for alle, ikke minst for de som kanskje ikke trodde at de likte fantasy. Det er eventyr, fantastiske karaktergallerier og imponerende detaljrikdom. Som anmelder Kristine Isaksen i VG skrev i sin anmeldelse av Jernulven, «begynnelsen på en fortidsfantasy så intens og mesterlig satt sammen, at den nesten ikke er til å holde ut».

Det er få forfattere som greier å engasjere sitt publikum i like stor grad som Siri, se bare på dette nydelige eksempelet på ekte leseglede:

Jernulven lå på bestselgerlisten i 2020, og har fortsatt suksessen gjennom 2021, blant annet ved å bli solgt til Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Finland, Tsjekkia, Italia, Russland og USA. Også utenlandske anmeldere lar seg begeistre, danske Berlingske Tidende gir fem stjerner og skriver «Plottet er labyrintisk fengende og den er fullstendig forrykende fortalt».

I Norge ble Jernulven nominert til Bokhandlerprisen (i likhet med alle Siris tidligere utgivelser), og i Tyskland til the Lovelybooks Awards.

Og neste bok i Vardari-trilogien? Den kommer i 2022. Det er bare å glede seg. Og om du ikke har rukket å lese den første, er det ikke for sent å entre fantasydronningens univers. Velkommen skal du være!

Relaterte artikler

En bestselgende krimduo

En bestselgende krimduo

Cilla og Rolf Börjlind tilhører Sveriges mest erfarne manusforfattere. De står blant annet bak de kritikerroste...
Rørende om flyktningkrisen

Rørende om flyktningkrisen

«Birøkteren fra Aleppo» er en Sunday Times bestselger, og en av vårens vakreste bøker. Den er solgt til over 20 land...