Pocketslippet i februar 2021

Februar er ikke bare en kald måned. Det er også en måned der trykkeriene går varme under produksjonen av nye pocketbøker, som oser av gode historier og språklig overskudd! Se hvilke nyheter du finner i månedens slipp her!

Amanda Svensson mottok den prestisjefylte P.O. Enquist-prisen i 2019 for Et system så storslått at man blendes, en roman som skildrer millenniumsgenerasjonen og vår tids undergangsfølelse med både humor og alvor. Hun har begeistret kritikerne med sitt burleske språk, fargerike persongalleri og tett sammenvevde mysterium. Anne Cathrine Straume i NRK kaller henne «… en krysning mellom Paul Auster og Maja Lunde, med en dæsj Donna Tartt og Johan Harstad.» Selv tenker jeg på Marisha Pessl og hennes overflødighetshorn av noen romaner. Et system så storslått at man blendes er nettopp en slik stor, deilig, fantasifull roman som oser av fortellerglede og overskudd. Det er en familieberetning om tre søsken som forsøker å komme nærmere hverandre, i en verden som stadig blir mer splittet. Hvor langt fra hverandre kan en familie egentlig komme før den opphører å høre sammen?

Det er ingen tvil om at Kohts bok var en av de mest gripende, rørende, men også mest smågærne bøkene som ble utgitt i fjor. Det er Christine Kohts historie, skrevet av Joachim Førsund, som også sto bak podkasten «Koht vil leve», produsert for Aftenposten. «Vi sitter igjen med dyp sympati og oppriktig kjærlighet til dette ekstremt sjenerøse, varme, grenseløst morsomme, intelligente og skjøre mennesket, som gjennom et sjeldent mot de siste åra har vist hva kreft og sterke medisiner gjør med oss,» skrev Cathrine Krøger i Dagbladet. Nå er pocketen tilgjengelig i knæsj turkis utgave.

Fredens fiende er den fjerde frittstående boken i romanserien bygd over den fascinerende livshistorien til Norges siste vikingkonge. Jan Ove Ekebergs tre forutgående bøker, Krigens læregutt (2016), Djevelens rytter (2018) og Keiserens leiesoldat (2019), har fått svært gode anmeldelser og vunnet et stort lesende publikum. I Fredens fiende møter vi Harald som høvding for den legendariske Væringgarden i Bysants. Da en ny keiser bestiger tronen, står Harald utsatt til og må flykte. Han setter kurs for Kiev, hovedstaden i det mektige Gardarriket, dit han har sendt store rikdommer.

Sex er voksenlivets lek, det er hengivelse, risiko og overskridelse. Det er håp om intimt fellesskap og et dunkelt løfte om belønning og tilfredsstillelse. Hvordan ser dette ut for en kvinne over midtveis i livet i et mangeårig ekteskap, der han har følt seg styrt, mens hun har følt seg avvist? Redd deg selv, lille hjerte er Wencke Mühleisens kritikerroste roman om utroskap, om det å bli eldre, om å bli eller om å gå.

God lesing, dere!

Sigrun
Pocketredaktør

Følg gjerne @pocketredaktoren for flere oppdateringer om Gyldendals pocketbøker.


Relaterte artikler

Pocketslippet i mars 2021

Pocketslippet i mars 2021

Årets første vårmåned er også en måned spekket av uforklarlige forsvinninger, hevn og drap. Det er en måned full av...
Pocketslippet i oktober

Pocketslippet i oktober

I år er det hundre år siden Jens Bjørneboe ble født. Dette og hint feires i månedens pocketslipp, som byr på ikke...
Pocketslippet i juni 2020

Pocketslippet i juni 2020

Å lese er å leve mange liv. Å lese er å reise. Å lese er å oppleve steder du aldri har vært, bli forelsket i...