Pocketslippet i september 2020

Endelig er tiden her for godstolen, pleddet og nye leseopplevelser. Bokhøsten er i gang! September byr på ikke mindre enn utroskap, utenforskap, enøyde menn, dårlige sjefer og politiske finter. Enda godt de gode løsningene står skrevet i stjernene.

Endelig er tiden her for godstolen, pleddet og nye leseopplevelser. Bokhøsten er i gang! September byr på ikke mindre enn utroskap, utenforskap, enøyde menn, dårlige sjefer og politiske finter. Enda godt de gode løsningene står skrevet i stjernene.

 

Septemberslippet består av denne gavepakken:

 

Due og drone ble hyllet som fjorårets «litterære storhending» og «høstens litterære høydepunkt» av Stavanger Aftenblad og Tønsbergs Blad. Nå er den endelig i pocket, med fire sekserterninger som pryder forsiden! Kjartan Fløgstad fikk svimlende gode kritikker for dette fyrverkeriet av en roman, som både utfordrer, pirrer, lurer, underholder og engasjerer. Ja, det er faktisk ikke mye denne boka ikke gjør.

 

Noe jeg elsker ved jobben min på forlaget, er alle de ulike forfatterne vi får jobbe med. Ikke alle er norgesmester i styrkeløft og har sin egen viking-YouTube-kanal. Bjørn Andreas Bull-Hansen er vel også den eneste Gyldendal-forfatteren som fyrer opp bål ved hjelp av flintsteiner og bruker øks som stekespade når han steker bacon. De fleste kjenner Bjørn Andreas som forfatteren av Jomsviking-serien, som har tatt norske lesere med storm de siste årene. Nå er endelig Tyr-trilogien også tilgjengelig i pocket. Bøkene bygger på kjente norrøne myter, det er gripende historier og sterke menneskeskjebner. Og researchen kan man ikke si noe på!

 

Vi hadde det gøy på forlaget da den fargerike bestselgeren Omgitt av idioter ble utgitt. Boka har solgt mer enn 1 million eksemplarer på verdensbasis, så vi er vel ikke de eneste som ble begeistret. Hvilken farge og personlighetstype er du? Selv må jeg være en fargemiks, men på jobb er det ingen tvil om at jeg er mørkeblå når tidsfristene nærmer seg. Heldigvis er sjefen min også ganske blå. Men for dere som har en sjef dere ikke kan relatere til på samme måte, følger Thomas Erikson opp med Omgitt av dårlige sjefer. Her lærer du å hanskes med de mest håpløse sjefene du kan forestille deg, samt påvirke din sjefs måte å være på. Og er du sjef selv? Fortvil ikke! Det finnes et bonusspor: Omgitt av latsabber.

 

En sånn rød amerikansk scooter var vårens snakkis. Debutant Henrik Øxnevad var overalt, og senest denne uka på Kapittel i Stavanger. Det handler om Erik, som sykler viljeløst rundt i Stavanger, som skulker skolen, som røyker hasj og drikker øl med mormor. Også handler det om å ha både en guttekjæreste og en jentekjæreste. Hvis man ikke går for en Pjotr i stedet da, som i Hanne Ramsdals kritikerroste andrebok Jeg kaller deg Pjotr. I will do my best to make you feel good before I go wild in fletta and force you in to backroom. Jepp, så direkte kan det sies, for språket til Ramsdal er klokkeklart. Det er om den besettende, destruktive kjærligheten. Det er om å ofre familien for «bare en natt til», for en sms, bare et lite livstegn. Som Sissel Gran skriver: «Det er hektets onde dynamikk som brettes ut for leseren, på mesterlig vis.»

 

Sarah J. Maas er forfatteren som har vunnet Goodreads Choice Awards hele fire ganger på rad! Fantasyserien Glasstronen har toppet bestselgerlister verden over, og nå er tredje bok, Ildens arving, ute i pocket. Det er action, drama og romantikk. Og hovedkarakteren er Celaena, 18 år og snikskytter. Tøft!

 

Til slutt er Skrevet i stjernene av Minnie Darke den frydefulle kjærlighetsfortellingen du kan kose deg med under pleddet når høstmørket tar deg og alt virker håpløst. For hva om drømmefyren dukker opp? Og du bare kapre ham? Og han tilfeldigvis også er en ivrig leser av horoskopene i magasinet du jobber for? Da er det vel bare å kjøre på! Husk at av og til trenger skjebnen bare en liten dytt i riktig retning!

 

God lesing og god pockethøst!

 

 

Sigrun

 

Pocketredaktør

 

Følg gjerne @pocketredaktoren for flere oppdateringer om Gyldendals pocketbøker.

 

Relaterte artikler

Pocketslippet i mars 2021

Pocketslippet i mars 2021

Årets første vårmåned er også en måned spekket av uforklarlige forsvinninger, hevn og drap. Det er en måned full av...
Pocketslippet i oktober

Pocketslippet i oktober

I år er det hundre år siden Jens Bjørneboe ble født. Dette og hint feires i månedens pocketslipp, som byr på ikke...
Pocketslippet i juni 2020

Pocketslippet i juni 2020

Å lese er å leve mange liv. Å lese er å reise. Å lese er å oppleve steder du aldri har vært, bli forelsket i...