Pocketslippet i mars 2021

Årets første vårmåned er også en måned spekket av uforklarlige forsvinninger, hevn og drap. Det er en måned full av lengsel, forsoning, kamp og kjærlighet. Det er 8. mars og det er påske.

I mars lanserer vi endelig fjorårets bestselger Vinger av sølv i pocket. Dette er den frittstående oppfølgeren av Camilla Läckbergs Gullburet, som nettopp ble utropt til diamantbok av Bokförlaget Forum, med over 300 000 solgte eksemplarer bare i Sverige! Ingen tvil om at bøkene om Faye slår an. En kvinnes hevn er nemlig vakker og brutal, og Faye skyr ingen midler for å redde det som tilhører henne selv og dem hun elsker.

Anne Holt er tilbake igjen. I Mandela-effekten blir en stortingsrepresentant skutt, en dommer i Høyesterett blir funnet hengt, et regjeringsmedlem dør under mystiske omstendigheter. Selma Falcks tredje store sak er også en sak der hevn dominerer. Bak et kaos av tilsynelatende myndighetsmisbruk, konspirasjoner og personlige tragedier ligger et iskaldt, infamt hevntokt som det ser ut til å være umulig å stanse.

Hva er vel påsken uten Håkan Nesser? Alle burde unne seg en bok av Nesser i ny og ne. Få skriver så varmt, finurlig, klokt og spennende som ham. I Den sørgmodige bussjåføren fra Alster blir vi med til Gotland, der Gunnar Barbarotti går turer, drikker vin, spiser gode middager og leser bøker. Men så dukker det opp en mann Barbarotti gjenkjenner som bussjåføren Albin Runge – en mann som ble antatt død for flere år siden.

I idylliske Horten blir en 15 år gammel jente funnet død i et skogsholt. Men ble den rette gjerningsmannen tatt? En anerkjent forfatter av true crime-bøker blir koplet på saken. Jørgen Brekkes Nå har natten alt har fått strålende anmeldelser. Leif Ekle i NRK skriver blant annet at det er «… en krysning av privatdetektivfortellingen og en klassisk "whodunnit" i salig Agatha Christies ånd». Perfekt hyttelektyre, sier jeg!

Lina Bengtsdotter er et navn alle bør merke seg. I mars lanserer vi Beatrice, tredje krim med Charlie Lager, mens vi utgir nye pocketutgaver av Annabelle og Francesca. Dette er svensk småbykrim på sitt beste, og selvsagt strever også Charlie med sitt, hun er en kvinne preget av sine indre demoner og fortrengte barndom.

Og for de som trenger påskelektyre til barna og ungdommen i huset (eller om ikke også til seg selv!), vil jeg slå et slag for nye pocketbøker i superpopulære serier fra de bestselgende barne- og ungdomsbokforfatterne våre. Suzanne Collins, En ballade om sangfugler og slanger, er siste tilskudd i Hunger Games-serien, fra forfatteren av En pingles dagbok, Jeff Kinney, kommer Rowley Jeffersons superkule eventyr, som er den andre boken om Rowley Jefferson, og fra Sarah J. Maas kommer Skyggenes dronning, som er den fjerde boken i den episke fantasyfortelling om Celaena Sardothien. Ingen grunn til å drukne i skjerm nå!

Så må jeg minne om at 8. mars nærmer seg, og det er kanskje anledningen for å dypdykke i forfatterskapet til Chimamanda Adichie? Også omtalt som en av vår tids viktigste stemmer. Adichies personlige essay om feminisme i dag, Vi burde alle være feminister, er blant annet blitt distribuert til alle som går i andreklasse på videregående skole i Sverige. Vi relanserer tre Adichie-romaner, En halv gul sol, Americanah og Dyprød hibiskus, og den kritikerroste novellesamlingen Kvelningsfornemmelser. Alle bøkene har fått strålende mottakelser, og i høst ble En halv gul sol kåret til tidenes vinner av Women’s Prize for Fiction. Den er blitt omtalt som et litterært mesterverk og en klassiker. Heldige er de som har til gode å lese Chimamandas bøker!

 

God lesing, dere! Og gode vårdager!

 

Sigrun

Pocketredaktør

 

Følg gjerne @pocketredaktoren for flere oppdateringer om Gyldendals pocketbøker.


Månedens pocket

Relaterte artikler

Pocketslippet i oktober

Pocketslippet i oktober

I år er det hundre år siden Jens Bjørneboe ble født. Dette og hint feires i månedens pocketslipp, som byr på ikke...
Pocketslippet i juni 2020

Pocketslippet i juni 2020

Å lese er å leve mange liv. Å lese er å reise. Å lese er å oppleve steder du aldri har vært, bli forelsket i...