Sommer med Kristine

Møt forfatteren av «Sommer med Jo»

Kristine Rui Slettebakken debuterte høsten 2020 med barneromanen Jo har skjedd, som blant annet ble nominert til Trollkrittet. Nå er hun aktuell med den frittstående oppfølgeren Sommer med Jo

Hei, Kristine! Hvordan går det?

Jeg har det fint! Gleder meg til sommerferie og er glad for at sola skinner.

Du har nettopp kommet ut med andre bok om Frida og Jo, Sommer med Jo. Var det planen å skrive en ny bok om Frida og Jo så raskt?

Nei, ikke i det hele tatt, men da jeg hadde levert fra meg alt før sommerferien i fjor ble ting ganske stille, og da fortsatte jeg å skrive litt mer om Frida. Jeg trives så godt i hennes selskap, så jeg fortsatte å skrive om henne for å få være litt mer sammen med henne på en måte. Jeg ble litt overraska selv når det viste seg at det ble en bok, men det er jo typisk Frida da. Har hun først bestemt seg for noe, så blir det som regel som hun vil.

 

9788205549852 300Dpi
"Jeg ble litt overraska selv når det viste seg at det ble en bok, men det er jo typisk Frida da. Har hun først bestemt seg for noe, så blir det som regel som hun vil."
Kristine Rui Slettebakken

Hva er det med Frida og Jo som gjør at du liker så godt å skrive om dem?

Frida har jo en sånn energi som gjør at hun overrasker meg selv om det er jeg som finner henne på.  Hun er så spontan og uredd at det er gøy for meg å være med på innfallene hun får. Samtidig er hun sammensatt, hun er både modig og ganske skjør. Det spennende med Jo er at han har en hemmelighet han bærer på. Jeg tror jo mange barn har hemmeligheter som de skjuler for mange, og at det kan være lett å kjenne seg igjen i det. Og så har Jo en tålmodighet med Frida som jeg synes er veldig fin.

 Hvem er du mest lik av Frida og Jo?

Jeg er nok en veldig blanding av de to. Jeg var ganske forsiktig som barn, mer som Jo egentlig. Men jeg hadde nok en hemmelig drøm om å være mer som Frida da jeg var liten. Jeg hadde mye den samme energien som henne, men holdt det mest inni meg.

Les et utdrag her

Hva er de tre viktigste ingrediensene for å ha en bra sommerferie?

  1. Sjø må til. Det verste jeg kan se for meg er å være lost i en skog og ikke ha mulighet til å bade hele sommeren. Det å få saltvann i håret er kanskje den aller viktigste tingen.
  2. Å være sammen med noen som får deg til å le. Da får man den gode avslappa feriefølelsen der man ikke må stresse med noe.
  3. Lese noen gode bøker. Nå som vi ikke kan reise så mye, for eksempel, så kan vi jo reise i bøker. Skriving er litt på samme måte. Når jeg skrev Sommer med Jo reiste jeg for eksempel tilbake til barndomshytta mi i Bergen.

Hva skal du i sommer?

Jeg har brukt forsommeren på å rive en stor murvegg hjemme, så ferien er kanskje litt ekstra etterlengta i år. Først skal jeg en tur til Lofoten og der skal jeg på ørnesafari! Det gleder jeg meg veldig til. Vi skal på fiskebåt og sløye fisk, og så skal jeg til Kragerø og sprelle litt med tærne. Men jeg håper at jeg skal et sted som jeg ikke vet om ennå, der jeg kan skrive litt. Som kanskje er i nærheten av en sjø.

 Har du en ny bok på gang om Frida og Jo også?

Nei, men plutselig kan det hende hun kommer spurtende inn døra en gang til. Det gjorde hun jo forrige sommer, så jeg holder alle muligheter åpne.

Kristine Rui Slettebakken

Kristine Rui Slettebakken

Kristine Rui Slettebakken er oppvokst i Kragerø og bosatt i Oslo. Hun har i mange år jobbet som skuespiller og lydbokinnleser. Hun er også teaterpedagog, og har blant annet vært teaterlærer i videregående skole. Slettebakken har tatt en toårig forfatterutdanning ved Norsk barnebokinstitutt. Jo har skjedd er hennes debutbok.

Relaterte artikler

Treffe unge lesere der de er

Treffe unge lesere der de er

Det var tanken da Gyldendal lanserte debutromanen til Alexander Kielland Krag på Instagram i 2020. Nå har den vunnet...
Les et utdrag: Brorskapet

Les et utdrag: Brorskapet

I «Brorskapet» ruller Anne Bitsch opp historien om et varslet drap. Gjennom å skildre gjerningspersonenes...
Jul i Salaby

Jul i Salaby

Nå er det jul i Salaby! Tell ned til jul med årets julekalender – Reisen til Amerika. Hver skoledag i desember åpner...
Pustens lov

Pustens lov

Er det greit å slippe en virus-dystopi for unge lesere i pandemiens tid? Absolutt, sier både redaktør og forfatter.
Friluftsstrikk

Friluftsstrikk

Stine Viberg er kjent på Instagram som @northernknitting. Her forteller hun om veien fram mot egen strikkebok,...
Bærekraftsbiblioteket

Bærekraftsbiblioteket

Hva er Bærekraftsbiblioteket? Les mer om konseptet og hvilke titler fra Gyldendal som er valgt ut.
Hurra for kjærligheten!

Hurra for kjærligheten!

Det er juni og Pride. Vi slår et slag for alle typer kjærlighet, og anbefaler disse bøkene for ungdom og voksne.