Gyldendal signerer David Lagercrantz for tre nye bøker

Gyldendal signerer David Lagercrantz for tre nye bøker

Den anerkjente forfatteren skriver nå en egen serie med spenningsromaner.

David Lagercrantz har utgitt en rekke kritikerroste bøker og er for tiden aktuell med Hun som må dø, sjette og siste del i Millennium-serien. Nå er han i gang med å skape sitt eget litterære univers, og Gyldendal er forlaget som har sikret seg de norske rettighetene.
 
– Vi er ekstatiske over å ha signert avtalen om Davids tre kommende bøker. Han er et litterært kraftsentrum og en av de viktigste forfatterne i skandinavisk samtidslitteratur, sier sjefredaktør for oversatt skjønnlitteratur i Gyldendal, Cathrine Bakke Bolin.
 
Lagercrantz er allerede i godt i gang med arbeidet.
 
– Jeg kan ikke avsløre så mye, annet enn at David leker med sine barndoms litterære helter, den skarpsynte Sherlock Holmes og hans sidekick Doktor Watson. Gjennom flere år, og særlig i det siste, har David, hans forlegger Eva Gedin i Norstedts og jeg møttes ved gjentatte anledninger. Basert på samtalene om de kommende bøkene, den nære relasjonen og tilliten vi har til hverandre, er jeg svært glad for at Gyldendal skal ta forfatterskapet hans videre, sier Bakke Bolin. 

 

David Lagercrantz (f. 1962) debuterte i 1997 med en bok om den svenske eventyreren Göran Kropps bestigning av Mount Everest. Hans bok om Zlatan Ibrahimovic, Jeg er Zlatan, ble nominert til Augustprisen og har solgt millioner av eksemplarer.

 

I 2016 ga Lagercrantz ut sin første bok i Millennium-serien, Det som ikke dreper oss. Året etterpå kom Mannen som jaktet sin egen skygge. 13. september lanseres den tredje og siste boken i serien, Hun som må dø.
 
– David Lagercrantz er en forfatter vi setter svært høyt her på forlaget. Med Hun som må dø setter han et verdig punktum for det som har vært hans bidrag til Millennium-serien, inspirert av Stieg Larssons verdensbilde, univers og komplekse karakterer. Med sitt enorme overskudd, sans for dramaturgi og oppsiktsvekkende psykologiske innsikter - har Lagercrantz forfattet det vi – helt objektivt sett - mener er hans beste Millennium-bok, sier Bakke Bolin.

Gyldendal-signerer-David-Lagercrantz-for-tre-nye-boeker

Relaterte artikler