Tyll av Daniel Kehlmann nominert til Man Booker International 2020

Tyll av Daniel Kehlmann nominert til Man Booker International 2020

Tyll av Daniel Kehlmann er nominert (longlist) til Man Booker International 2020. Den norske oversettelsen er gjort av Sverre Dahl, som han mottok Bastianprisen 2019 for.

Omreiseren, entertaineren og provokatøren Tyll Ulenspiegel er født tidlig på 1600-tallet, en tid hvor overtro, magi og mørke krefter er kirkens fremste fiende. Tylls far er møller, men også magiker og vitenskapsmann, og ganske snart vekker han harme hos det lokale presteskapet. Tyll tvinges ut i verden for å overleve, og med seg på reisen tar han med seg bakerens datter, Nele. Sammen reiser de gjennom et land ødelagt av trettiårskrigen, mens de trollbinder og underholder massene med et show som ingen har sett maken til.

 

Daniel Kehlmann er forfatteren av den bestselgende romanen Oppmålingen av verden, en bok som har solgt nærmere 3 millioner eksemplarer i mer enn 40 land verden over. I fortellingen om Tyll og dem han møter på sin vei, blander Kehlmann folketro, skrøner og historiske skikkelser på finurlig vis. Romanen utgjør en underholdende og ikke minst burlesk rekonstruksjon av trettiårskrigen.

 

Blir Netflix-serie

Det var under bokmessen i Frankfurt 2019 at Netflix annonserte at de hadde sikret seg rettighetene på tre bøker, en av disse var Tyll av Daniel Kehlmann. Netflix avslører at serien skal produseres «i nær fremtid».

Tyll-av-Daniel-Kehlmann-nominert-til-Man-Booker-International-2020 (1)

Relaterte artikler