Debutantpris til Søren Sveistrup

Kastanjemannen av Søren Sveistrup får Debutantprisen av Det Danske Kriminalakademi.

I juryens begrunnelse blir Kastanjemannen omtalt som en «bemerkelsesverdig debut i spenningssjangeren». Boken ble lansert i Danmark i fjor sommer, og har begeistret både anmeldere og lesere. Hittil har over 70 000 dansker sikret seg et eksemplar.

– Jeg er stolt og beæret over at så mange dansker har kjøpt min første bok. Det har vært fantastisk å oppleve deres interesse og mottakelse, og jeg er minst like stolt over prisen fra Det Danske Kriminalakademi, sier Sveistrup i en pressemelding.

Det var ikke på hvilken som helst dag Sveistrup fikk den gode nyheten.

– Mitt forlag ringte for å gratulere meg, og jeg trodde først det var fordi jeg hadde bursdag, men slik var det ikke. Det er første gang jeg får en dansk pris som skjønnlitterær forfatter og derfor betyr den så mye, forteller han.

Kastanjemannen ble lansert på norsk til strålende anmeldelser i fjor høst. Både VG og Dagbladet trillet femmere på terningen, mens A-magasinet omtalte den som «sitrende, hoderystende, spennende krim».

Om Sørens Sveistrup

Søren Sveistrup (f. 1968) er en internasjonal manusforfatter og produsent av flere TV-serier. Fra 2007 til 2012 var han manusansvarlig og skaper av Forbrytelsen, som senere har vunnet flere internasjonale priser og blitt solgt til mer enn 100 land.

De siste årene har Sveistrup skrevet flere filmmanus, blant annet originalmanuset til The Day Will Come (2016) og adapsjonen av Jo Nesbøs Snømannen. Han har en master i litteratur og historie fra Universitetet i København, og er uteksaminert som manusforfatter ved Danish Film School.

Kastanjemannen er hans første spenningsroman.

Hva sier anmelderne?

terningkast5

«Nifs krim. Skaperen av TV-serien Forbrytelsen skriver også godt i bokformat.»
Elin Brend Bjørhei, VG

terningkast5

«Kastanjemannen har blitt en demonstrasjon av hvordan en roman av dette slaget skal sys sammen. Resultatet er vanvittig spennende!» 
Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

«…, Kastanjemannen kan bli høstens mest spennende krimsuksess. Sitrende, hoderystende, spennende krim.»
Asbjørn Slettemark, A-magasinet

«Sveistrup er en dreven plotbygger med evne til å overraske og med godt utviklet sans for tempopreget spenning og action.»
Leif Gjerstad, BOK365

«Kastanjemannen er en spennende fortelling.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Kastanjemannen er en helstøpt kriminalroman. Kan kun anbefales på det sterkeste.»
Beate Ellingsen, Heartart bok blog

«En perfekt krim!»
Liv Lysaker, LO Media

Debutantpris-til-Soeren-Sveistrup

Relaterte artikler